Hamas modererer seg

Skal ikke lenger utrydde Israel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den palestinske organisasjonen Hamas ønsker ikke lenger å slette Israel fra kartet. Det går fram av Hamas\' nye partiprogram.

«Hamas har publisert en offisiell plattform foran det kommende palestinske valget. Den er beviselig mer moderat enn programmet fra 1988, i tillegg til offisielle uttalelser fra organisasjonens ledere de siste årene», skriver den israelske avisa Haaretz.

Dermed nærmer Hamas seg programmet til den palestinske lederen Mahmoud Abbas og hans Fatah-parti, som ønsker seg en palestinsk stat som inkluderer Vestbredden, Gaza og Øst-Jerusalem.

Islamistpartiet har vært den gruppen som har stått bak flest selvmordsaksjoner mot Israel. Hamas fastholder at palestinerne skal fortsette en væpnet kamp mot okkupasjonen. Men - den nye programerklæringen er en markant endring i forhold til tidligere uttalelser fra gruppen.

Endringen i partiprogrammet når det gjelder dets forhold til Israel kommer etter kraftig press på Hamas fra de palestinske myndighetene og utenlandske myndigheter, skriver Guardian i dag. Det er første gang at Hamas stiller til valg. Meningsmålinger viser at Hamas vil gjøre det meget sterkt under det palestinske valget den 25. januar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer