Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hamas og Hizbollah møttes

Representanter for de to ytterliggående gruppene Hamas og Hizbollah møttes i kveld for «politiske konsultasjoner» etter toppmøtet i Jordan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var et rådgivende møte, og møtet var politisk, ikke militært, sier Muhammed Nazzal, som er med i Hamas' øverste politiske organ, politbyrået.

- Vi rådfører oss og utveksler synspunkter og informasjon med dem om den politiske situasjonen, sier Nazzal.

Khaled Meshaal, som er sjefen for Hamas' politbyrå, og Hizbollahs leder, sjeik Hassan Nasrallah, møttes allerede tirsdag. Verken palestinske Hamas eller libanesiske Hizbollah støtter det nye fredsinitiativet fra USA, EU, FN og Russland. Begge gruppene mener det såkalte veikartet er et forræderi mot palestinernes sak.

- Vi vil aldri legge ned våpnene så lenge en centimeter palestinsk land må frigjøres, sa Hamas-talsmann Abdel-Aziz al-Rantissi onsdag.

Organisasjonen Islamsk hellig krig truet også med at den vil fortsette kampen så lenge Israel okkuperer palestinsk land. Også den sekulære, men radikale organisasjonen Den palestinske folkefronten for frigjøring av Palestina (PFLP) sa onsdag at intifadaen og kampen mot Israel kommer til å fortsette.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media