Hamas og Israel enige om ny midlertidig våpenhvileavtale

Mindre enn en time før den forrige utløp.

GJENNOMBRUDD: Ifølge palestinske myndigheter, skal Hamas og Israel i kveld ha blitt enige om å utvide våpenhvilen med 24 timer. Foto: REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa
GJENNOMBRUDD: Ifølge palestinske myndigheter, skal Hamas og Israel i kveld ha blitt enige om å utvide våpenhvilen med 24 timer. Foto: REUTERS/Ibraheem Abu MustafaVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge nyhetsbyrået AFP opplyser palestinske myndigheter at den midlertidige våpenhvilen mellom Hamas og Israel utvides med 24 timer.

Jerusalem Post sa tidligere i kveld at palestinske myndigheter kom til å kunngjøre en ny våpenhvile på Gazastripa.

Palestinske kilder opplyste dette i forbindelse med våpenhvileforhandlingene som i kveld foregår i Egypt.

Også avisa Haaretz viderebringer i kveld opplysninger fra Hamas om at det er enighet om en midlertidig våpenhvile, så partene kan fortsette å forhandle om permanent våpenhvile. Israelske myndigheter har foreløpig ikke bekrefter opplysningene.

En femdagers utvidelse av en midlertidig våpenhvile går ut klokka 23.00 norsk tid i kveld, og partene kom i kveld ikke til enighet om en ny avtale, men en midlertidig avtale for å fortsette samtalene. Dette skjedde mindre enn en time før den forrige midlertidige avtalen utløp.

Dette skal også være bekreftet av egyptiske myndigheter overfor nyhetsbyrået AP.

En israelsk talsmann bekrefter også at Israel godtar vilkårene for en midlertidig våpenhvile, skriver Haaretz.

Al Jazeera skriver i kveld at Israels statsminister Benjamin Netanyahu i kveld er i møter med sine nærmeste rådgivere for å drøfte våpenhvileavtalen.