Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hamas og president-lojale skjøt på hverandre

Stadig mer spent konflikt mellom palestinske sikkerhetsstyrker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går skrev Dagbladet.no at maktkampem mellom styrkene til Hamas-regjeringen og bitre Fatah-tilhengere som formelt har mistet mye av sin posisjon, blir stadig mer tilspisset. Midtøsten-ekspert Are Hovdenak uttalte da at han frykter borgerkrig i Palestina.

Bare ti timer senere kom den første bekreftelsen på at konflikten eskalerer.

Ved midnatt brøt det ut skuddveksling mellom politimannskaper lojale til den moderate presidenten Mahmoud Abbas og den nydannede sikkerhetsstyrken som er underlagt Hamas, som nå er den folkevalgte palestinske selvstyremyndigheten. Skytingen skjedde like ved parlamentsbygningen og politiets hovedkvarter i Gaza.

To politimenn ble skutt i beina, og en bevæpnet Hamas-soldat ble skadd. Det er de første personskadene siden Hamas utplasserte sin milits for to dager siden, ifølge nyhetsbyrået AP.

Da sammenstøtet skjedde hadde politiet instrukser om å svare med makt på ethvert angrep fra bavæpnede Hamas-tilhengere.

Tidligere samme dag marsjerte Fatah-tilhengere i bar overkropp i militær formasjon nedover hovedgata i Gaza by, mens de ropte slagord. Tungt bevæpnede Hamas-uniformerte observerte demonstrasjonen i taushet.

En talsmann for innenriksministeriet hevder overfor AP at alle parter nå prøver å roe situasjonen. Egyptiske diplomater skal være involvert i samtaler mellom representanter for fraksjonene.

HISSER OPP STEMNINGEN: I går «trente» de ulike fraksjonene i de palestinske sikkerhetsstyrkene like ved hverandre. Noen timer senere kom den første skuddvekslingen mellom politiet og Hamas. Foto: SCANPIX/REUTERS
HISSER OPP STEMNINGEN: I går «trente» de ulike fraksjonene i de palestinske sikkerhetsstyrkene like ved hverandre. Noen timer senere kom den første skuddvekslingen mellom politiet og Hamas. Foto: SCANPIX/REUTERS Vis mer
Hamas og president-lojale skjøt på hverandre
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling