Hamas på sjarmoffensiv

Kommer til Oslo i mai, men får ikke treffe Jonas Gahr Støre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Utenriksdepartementet vil møte to representanter for Hamas når de kommer til Oslo 15. mai, skriver Avisenes Nyhetsbyrå ifølge Dagsavisen.

Betente problemstillinger

Salah Mohammed El-Bardawil og Mohammed el-Rantisi, talsmenn for majoritetsblokken i den palestinske nasjonalforsamlingen, er invitert av Palestinakomiteen i Oslo. UD stiller seg positive til å diskutere blant annet kravene som blir stilt fra Hamas til det internasjonale samfunnet.

- Det er naturlig at vi tar opp kravene vi har stilt før, blant annet om å ta avstand fra terror og anerkjennelse av Israels rett til å eksistere. Men vi vil også høre på hva utsendingene fra Hamas har å si, sier informasjonsrådgiver Rune Bjåstad i UD til ANB.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre har fått kraftig kritikk fra både politikere i de rødgrønne partiene og fra Midtøsten-eksperter etter at han for en drøy uke siden besluttet å fryse den direkte pengestøtten til den ferske Hamas-regjeringen. Det vil være et sentralt tema for Palestinakomiteen når Hamas nå etter alt å dømme får møte UD-representanter ansikt til ansikt.- Hamas er demokratisk valgt. Det er galt av Vesten å snu ryggen til den nye regjeringen når vestlige land som USA selv presset gjennom valget, mener Ingrid Hindahl Natvig, som leder komiteen i Oslo, ifølge ANB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer