- Hamas planla å drepe Abbas

Fatah med nye anklager mot Hamas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Konfliktene mellom de rivaliserende partiene tilspisses når Fatah nå anklager regjeringspartiet Hamas for å grave tunneler i Gaza, som angivelig skulle brukes til å angripe President Mahmoud Abbas og andre høytstående myndighetspersoner, melder nyhetsbyrået AP.

Et nettverk av tunneler er oppdaget i Gaza, ifølge Abdel Hakim Awad, en talsperson for Fatah. I tunnelene var det ifølge Fatah oppbevart eksplosiver.

Etterforskes

Han ga spesifikke detaljer om fire av tunnelene. En av disse var gravd under veien Abbas og andre Fatah-toppolitikere benytter gjevnlig. En annen tunnel skal være gravd under huset til en Fatah-aktivist.

- Vi holder Hamas ansvarlig for disse graverende handlingene, som vi mener representerer et attentat-forsøk på våre ledere, sier Awad.

Dokumentasjon av funnene er nå levert en komite som skal etterforske om det er hold i anklagene.

- Provoserende

Den folkevalgte Hamas-representanten Salah Bardawin kaller anklagene for provoserende. Andre Hamas-politikere har pekt på at Fatah nå bryter avtalen om å slutte å anklage hverandre for diverse handlinger, for slik å roe ned de voldelige konfliktene mellom sympatisører fra de to leirene. Bare i løpet av de siste ukene har 35 personer mistet livet i de blodige konfliktene.

POLITISKE RIVALER:Hamas-leder Ismail Haniyeh og Fatah-leder Mahmoud Abbas. Foto: SCANPIX
POLITISKE RIVALER:Hamas-leder Ismail Haniyeh og Fatah-leder Mahmoud Abbas. Foto: SCANPIX Vis mer

Militante palestinske grupper har hatt som strategi å bruke tunneler til blant annet smugling av våpen. Den siste store tunnel-operasjonen, var i sommer da den israelske soldaten Gilad Shalit ble kidnappet den 25.juni.