FANGE I FIRE ÅR: Gilad Shalit ble tatt til fange av Hamas i 2006.
FANGE I FIRE ÅR: Gilad Shalit ble tatt til fange av Hamas i 2006.Vis mer

Hamas refses for «grusom» behandling av israelsk fange

Menneskerettsgruppen Human Rights Watch (HRW) mener Hamas utsetter den israelske soldaten Gilad Shalit for unødvendig lidelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Menneskerettsgruppen Human Rights Watch (HRW) ber Hamas om å stanse den «grusomme og umenneskelige» behandlingen av den israelske soldaten Gilad Shalit.

På dagen fire år etter at Shalit ble tatt til fange av Hamas, retter menneskerettsgruppen kraftig verbalskytts mot islamistene.

- Hamas grusomme behandling av Shalit forårsaker unødig lidelse for ham og familien hans, sier Midtøsten-sjef i HRW Sarah Leah Whitson.

Shalit var 19 år gammel da han ble tatt til fange. I fire år har Hamas flyttet ham rundt, mest trolig på Gazastripen, og nektet både Shalits familie og Den internasjonale Røde Kors-komiteen å besøke ham.

- Hamas i Gaza burde umiddelbart avslutte den grusomme og umenneskelige behandlingen av Gilad Shalit, heter det i en uttalelse fra Human Rights Watch fredag.

Denne uken har det vært holdt støttearrangementer for Shalit i blant annet Roma og Paris, og søndag skal Shalits familie demonstrere til støtte for ham.

(NTB)

Gilad Shalits far, Noam Shalit (t.h.), deltok torsdag på en støttemarkering for sønnen i Roma sammen med lederen for Det jødiske samfunnet i Roma, Riccardo Pacifici. Fredag er det fire år siden Shalit ble tatt til fange i Gaza. Foto: REUTERS / Max Rossi / SCANPIX