Hamas skyter raketter mot Israel

Våpenhvilen er over.

RAMMET AV ANGREP: Innbyggere i Gaza ser ødeleggelsene etter et israelsk luftangrep mot flyktningeleiren Khan Younis Refugee Camp. Angrepet var det første siden partene inngikk en våpenhvile for seks måneder siden. Foto: Scanpix/AP
RAMMET AV ANGREP: Innbyggere i Gaza ser ødeleggelsene etter et israelsk luftangrep mot flyktningeleiren Khan Younis Refugee Camp. Angrepet var det første siden partene inngikk en våpenhvile for seks måneder siden. Foto: Scanpix/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter seks måneder er våpenhvilen mellom Hamas og Israel over, kunngjorde Hamas i morges. Kort tid etter skjøt palestinere på Gazastripen to raketter mot Israel.

Rakettene gjorde ingen skade, verken på mennesker eller materiell, opplyser en talskvinne for den israelske hæren.

I dagens uttalelse sier Hamas at våpenhvilen ikke vil bli fornyet med det første. «Roen mellom oss og den sionistiske fienden har er over og vil ikke bli fornyet som et resultat av okkupantens fornektelse av de grunnleggende forutsetningene og forpliktelsene», skriver de i en melding på sin hjemmeside.  - Ønsker våpenhvileHamas og andre militante grupperinger i Gaza sier de er klare for en militær opptrapping fra israelsk side. Qassam-brigaden sier ethvert israelsk angrep «vil åpne kampens dører på vidt gap og vil bli møtt med en smertefull reaksjon fra vår side».

Hamas truer imidlertid ikke med en umiddlebar opptrapping av kampene mot Israel.

Den israelske regjeringen hevder den ønsker at våpenhvilen fortsetter. - Vi mener hvilen er i begge parters interesse og vi ønsker at den fortetter. Hvis Hamas velger vold framfor våpenhvile, rakettskyting framfor muligheten for å bedre situasjonen i Gaza. Da må en spørre seg om Hamas tenker på folkets beste eller om det er utenlandske interesser involvert, sier utenrikspolitiske talsmann Yigal Palmor til SkyNews. Israel sier de er villige til å overholde våpenhvilen, men at «hver rakett som skytes opp er et direkte brudd på avtalen og kan ikke bli tolerert».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer