Hamas stod for bomben

Den militære grenen av den militante muslimske organisasjonen Hamas tar ansvar for bomben som drepte to og skadet nærmere 60 i Israel i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi i Izz el-Deen al-Qassam-brigadene er ansvarlige for denne martyroperasjonen, den heroiske operasjonen i Hadera, sier en anonym innringer til nyhetsbyrået Reuters.

Izz el-Deen al-Qassam-brigadene sa i en uttalelse før gårsdagens bombeattentat at de ville hevne «massakrer» på palestinere på Vestbredden og i Gaza.

En annen gruppe, Den islamske revolusjonen for frigjøring av Palestina, hevdet tidligere i dag at dens militære gren «har lykkes i å hevne våre martyrer og den hellige Aqsa-moskeen ved å sprenge en bilbombe nær et kjøretøy med horder av sionister i hjerte av det okkuperte Hadera».

Gruppen, som utgir seg for å være en blanding av muslimske og nasjonale radikale palestinere, antyder i uttalelsen til nyhetsbyrået Reuters at den har gjennomført attentater tidligere og vil fortsette med flere.

- Denne heroiske aksjonen vil ikke bli den første og vil ikke bli den siste, heter det i den nokså ubehjelpelig formulerte meldingen.

(NTB)