Hamas sverger å ruste opp igjen

Skal etterfylle raketter og våpen. Hevder Israel bare har drept 48 krigere.

TREKKER UT: En israelsk panserkolonne på vei ut fra Gaza i morgentimene i dag. Situasjonen er gått fra full krig til en svært spent våpenhvile. Foto:  EPA/PAVEL WOLBERG
TREKKER UT: En israelsk panserkolonne på vei ut fra Gaza i morgentimene i dag. Situasjonen er gått fra full krig til en svært spent våpenhvile. Foto: EPA/PAVEL WOLBERGVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hamas sverger å ruste opp igjen til tross for forsøkene fra både Israel og verdenssamfunnet på å hindre den islamistiske gruppen å bygge opp arsenalet av raketter og andre våpen etter krigen på Gazastripen.

- Dere kan gjøre hva dere vil. Å fremstille hellige våpen er vårt oppdrag, og vi vet hvordan vi skal skaffe oss nye våpen, sier Abu bu Obeida, talsmann for Hamas væpnede fløy, Ezzedine al-Qassam-brigadene.

Obeida holdt mandag en pressekonferanse i Gaza by, og han understreket at Hamas «holder alle muligheter åpne» dersom ikke Israel trekker seg helt ut av Gazastripen innen en uke, som var betingelsen for våpenhvilen som Hamas erklærte søndag.

Israel på sin side truer med å svare på alle angrep fra palestinske militante grupper på Gazastripen, til tross for sin egenerklærte, ensidige våpenhvile.

Den væpnede fløyen av Hamas sier den har mistet kun 48 av sine soldater i løpet av Israels 22 dager lange angrep på Gazastripen.

- Vi kunngjør at 48 av våre Qassam-krigere har lidd martyrdøden, sier Abu Obeida, talsmann for Ezzedine al-Qassam-brigadene.

Israel sier at over 500 Hamas-medlemmer er drept fra Operasjon støpt bly ble innledet 27. desember og fram til kampene stanset søndag.
Totalt er over 1300 palestinere drept inne på Gaza-stripen, melder palestinske helsemyndigheter.
De israelske tapstallene er 13, hvorav 10 er soldater og tre er sivile.
(NTB)

 

FYLLER OPP: Den militante fløyen av Hamas holdt i dag morges en pressekonferanse der de kunngjorde at bare 48 av deres krigere var drept i den israelske offensiven. Israelerne hevder på sin side at de har drept over 500 Hamas-krigere. Foto: AFP/HO/AL-AQSA TV
FYLLER OPP: Den militante fløyen av Hamas holdt i dag morges en pressekonferanse der de kunngjorde at bare 48 av deres krigere var drept i den israelske offensiven. Israelerne hevder på sin side at de har drept over 500 Hamas-krigere. Foto: AFP/HO/AL-AQSA TV Vis mer