STYRER BYEN HAmas styrer Gaza. Her står medlemmer av Al-Qassam brigadene, en gruppe som knytte stil Hamas. Foto: ALAA BADARNEH/EPA
STYRER BYEN HAmas styrer Gaza. Her står medlemmer av Al-Qassam brigadene, en gruppe som knytte stil Hamas. Foto: ALAA BADARNEH/EPAVis mer

Hamas taper terreng i Gaza

Gir ikke folk bedre levekår.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Hamas oppslutning blant folk på Gazastripen synker kraftig, viser en meningsmåling utført av Fafo. Målingen ble foretatt i mai og viser klar tilbakegang for Hamas, som styrer den isolerte Gazastripen, og tilsvarende fremgang for Fatah.

38 prosent ville stemt på Fatah dersom det var valg i dag, mot 19 prosent som sier de ville gitt sin stemme til Hamas. Andre partier har minimal støtte, mens 27 prosent sier de ikke ville ha stemt, skriver Vårt Land.

Forskningsleder Åge A. Tiltnes ved forskningsstiftelsen Fafo sier at målingen viser at folk er tiltakende lei av at Hamas styrer med stadig hardere hånd, uten at det har gitt befolkningen bedre levekår.

Målingen viser for øvrig at åtte av ti palestinere i Gaza ønsker seg nye valg, og 77 prosent mener at Hamas må delta i et slikt valg.

- Det israelske angrepet på båtkonvoien kan muligens gi Hamas en kortsiktig sympatigevinst, men palestinere flest ser ikke dette som noe angrep på Hamas, men på palestinere generelt, sier Tiltnes.

(NTB)