Hamas-topp: - Gå i dere selv

Mener Gaza har blitt en «stinkende søppelhaug». Palestinerne er anvarlige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

JERUSALEM (Dagbladet): Ghazi Hamad, talsmann for den palestinske regjeringen, stiller en rekke åpenhjertige spørsmål i et leserinnlegg i den palestinske avisa al-Ayyam.

Israel er ikke målgruppen, men palestinerne selv. Særlig henvender seg til de væpnede gruppene og deres ledere i Gaza som kaller seg «motstanden».

Kritiske spørsmål

Hamad oppfordrer alle til å «bruke hodet» og ber palestinerne gå i seg selv for å svare på spørsmålet: -  Hvorfor kom okkupasjonen tilbake til Gaza? Han setter spørsmålstegn ved effekten av den såkalte motstanden og ramser opp lista av tragedier som har rammet Gaza siden Israel la ned militærleirene og de ulovlige bosettingene for ett år siden:

Israelske angrep har drept 500 mennesker, 3000 er såret og 200 er blitt funksjonshemmede. 150 hus er jevnet med jorda og store deler av infrastrukturen ødelagt.

Han sammenlikner skaden Israels krigsmaskin påfører Gazas folk med resultatet av de væpnede palestinske gruppenes stadige rakettangrep mot israelske byer:

- 3-4 drepte, skriver han.

«Søppelhaugen» Gaza

Han lister opp plagene innbyggerne i Gaza lever med, og sier at palestinerne ikke kan legge ansvaret på andre: «Kaoset, lovløsheten, meningsløse drap, landtyverier, familiefeider og trafikkaos... Gaza er blitt en stinkende søppelhaug: Hva har dette med okkupasjonen å gjøre»?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer