Hamas varsler terrorbølge - Israel varsler hevn

Den ytterliggående palestinske gruppen Hamas sier at gårsdagens selbvmordsbombe bare var den første i en serie angrep. Israel lover snarlig hevn, og Yassir Arafat evakuerte i dag sitt hovedkvarter i frykt for israelske angrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Israel vil ikke vente lenge med å gi et militært svar på onsdagens selvmordsangrep, sa en talsmann for det israelske utenriksdepartementet i dag.

- Hvis palestinerne ønsker krig, vil vi iverksette de nødvendige tiltak for å vinne denne konflikten, sa Emmanuel Nachshon. Han understreket at Israel mener angrepet mot et hotel i Netanya krysset en grense som ikke er krysset tidligere.

Tidligere torsdag evakuerte de palestinske selvstyremyndighetene sine kontorer i Ramallah på Vestbredden. Skolebarn ble sendt hjem i frykt for et israelsk gjengjeldelsesangrep. - Folk er nervøse, og mange hamstrer mat. Noen velger også å forlate byen. Mange spør oss utlendinger om vi har fått beskjed om å forlate byen, sier Stavanger-kvinnen Hanna Haaland, som bor fast i Ramallah.

Truer med angrepsbølge

Hamas, som sto bak selvmordsaksjonen i den israelske byen Netanya onsdag, truet i dag med å gjennomføre en «angrepsbølge» de nærmeste dagene.

Den militante palestinske bevegelsen kunngjorde at angrepet mot hotellet i Netanya kun var begynnelsen av en «beskjeden gave til terroristen Sharon og hans nazi-regjering».

Angrepene er ment som en klar beskjed til arabiske ledere om at palestinerne vet hvordan de skal ta tilbake land og rettigheter, heter det i kunngjøringen.

21 menesker mistet livet i gårsdagens bombeaksjon.

(Dagbladet.no/NTB/AFP)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer