Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hamas vil ha dialog med Abbas

Hamas hilser forslaget fra palestinernes statsminister Mahmoud Abbas om å gjenoppta samtalene velkommen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi tar vel imot Abu Mazens (Abbas') forslag om dialog, sier Mahmud Zahar, talsmann for den militante palestinske organisasjonen.

Også organisasjonen Islamsk hellig krig går med på nye samtaler.

På en pressekonferanse tidligere i dag ga Abbas klar beskjed om at han vil stå ved det han sa under toppmøtet i Jordan i forrige uke om å få slutt på den væpnede intifadaen.

- Jeg gjentar dette i dag, og understreker vår besluttsomhet i å fortsette dialogen med de bevegelsene som har kritisert oss for dette. Men vi tvinger ingen til å delta i samtaler, sa Abbas.

Den palestinske statsministeren fordømte også lørdagens angrep på grenseovergangen Erez mellom Israel og Gazastripen, der fire israelske soldater og tre palestinere ble drept.

Fredag kunngjorde Hamas-lederen Abdel Aziz al-Rantissi at gruppen trakk seg fra alle samtaler med Abbas, fordi Hamas mener at Abbas har gjort for store innrømmelser i samtaler med israelerne, og at han ikke lenger representerer den palestinske befolkningen.

(NTB-AFP)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media