- Hamas vil ikke forlenge våpenhvilen på Gazastripen

Hevder Israel har avvist krav.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hamas vil ikke forlenge våpenhvilen på Gazastripen, opplyser to høytstående Hamas-kilder til nyhetsbyrået AFP.

Kildene anklager Israel for å avvise kravene de væpnede palestinske gruppene har stilt for å forlenge våpenhvilen som utløper klokka sju  norsk tid.

- Beslutningen er endelig. Israel har ikke tilbudt noen ting, sier den ene Hamas-kilden.

Også en av lederne for organisasjonen Islamsk hellig krig bekrefter overfor AFP at de palestinske gruppene er enige om å ikke forlenge våpenhvilen.

Det israelske forsvaret opplyser at det skal ha blitt avfyrt ti raketter etter at våpenhvilen gikk ut klokka 07 i dag morges.

- Rakettforsvaret Iron Dome har avskåret en over Ashkelon, flere raketter har landet på åpne områder, opplyser IDF på Twitter.

En av rakettene skal ha landet i Gaza. Det er ingen meldinger om skadde. Det er heller ikke meldt om et israelsk motangrep.

Både Hamas og Islamsk hellig krig er til stede i Egypts hovedstad Kairo, hvor det har pågått forhandlinger om en mulig permanent slutt på krigen på Gazastripen, skriver NTB.

I natt hevdet israelske myndigheter at palestinske militante hadde brutt våpenhvilen etter at to raketter angivelig skal ha blitt avfyrt fra Gaza. Ifølge en uttalelse traff rakettene sørlige deler av Israel. Hamas avviser imidlertid at det ble avfyrt noen raketter.

Saken oppdateres.