Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hamburg bør bli Veggieburg

Dyreverngruppa PETA prøver å bestikke småbyer med «stygge» navn, som Hamburg og Fishkill, til å endre dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dyreverngruppa PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) har bedt politikere i den vesle byen Hamburg i staten New York om å endre byens navn til Veggieburg, melder nyhetsbyrået Associated Press via avisa The Globe and Mail.

PETAs talsmann Joe Haptas skal ifølge AP har tilbudt en av byens politikere, Patrick Hoak, at Hamburgs skoler skulle få vegetar-burgere verdt 15000 dollar for navnebyttet. Haptas synes åpenbart at det nåværende navnet skjemmer byen.

- Byens navn vekker til live bilder av usunne kaker av oppmalte døde kuer, mener Haptas, og legger til at PETA-tilbudet «er like seriøst som et hjerteinfarkt».

- Vi er stolte av vårt navn og vår arv, svarte imidlertid herr Hoak, og avviste tilbudet øyeblikkelig.

Hamburg, som er en forstad til byen Buffalo i New York, har hatt navnet helt siden 1812. Den vesle byen mener å være fødested for den aktuelle retten, som de fleste av oss forbinder så sterkt med Amerika.

Fishkill

Du synes kanskje PETA-utspillet høres utrolig ut? Dette er slett ikke første gang den dyreglade organisasjonen gjør seg bemerket med liknende sprell.

I 1996 prøvde de å overtale byen Fishkill i Hudson Valley til å endre navnet sitt til Fishsave. Vesle Fishkill svarte tvert nei, byen hadde tross alt hatt navnet sitt i 400 år. Byen var for øvrig grunnlagt av belgiere, og «kill» er det belgiske navnet for strøm (fiskestrøm).

Og i 2000 prøvde PETA å få det amerikanske fotballaget Green Bay Packers til å endre navn til Green Bay Pickers. Hvorfor? Fordi «Packers» vekker inntrykk av slaktehus og «meat packing», og oppmuntrer dermed til eting av dyr, mente PETA, ifølge St Petersburg Times.

Foto: SCANPIX
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media