Hampdyrkere anmelder seg selv

ET STED I VESTFOLD (Dagbladet): - Her er planta norsk landbruk trenger, sier Gjermund Kjeldsen i Foreningen for norske hampebønder. På rad og rekke står cannabisplantene som er forbudt i Norge. I dag kjøres hele avlingen til politiet - for cannabisdyrking er ulovlig i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ET STED I VESTFOLD (Dagbladet): - Her er planta norsk landbruk trenger, sier Gjermund Kjeldsen i Foreningen for norske hampebønder. På rad og rekke står cannabisplantene som er forbudt i Norge. I dag kjøres hele avlingen til politiet - for cannabisdyrking er ulovlig i Norge. # Av HANS BÅRDSGÅRD # - Hamp er en viktig naturressurs, og kan erstatte ikkefornybare plast- og glassfiberprodukter, sier Kjeldsen.

Et sted i frodige Vestfold vaier en åker med høyreiste, grønne stilker. Frø av planta er funnet i det 1300 år gamle Osebergskipet, lenge før poteter kom inn i norsk landbruk.

Cannabis - nærmere bestemt industriell hamp - er fortsatt ønsket av norske bønder, men er totalforbudt.

Åkeren er anlagt av Foreningen for norske hampebønder, som mener hamp kan bli et viktig nisjeprodukt for norsk landbruk.

Åkerens eier ønsker å være anonym: Selv om hamp er en cannabisvariant helt uten narkotisk verdi, er det nemlig stemplet som forbudt narkotisk stoff.

Hamp har mange bruksområder: Barkefibrene er lengre enn trefiber, og planten ble opprinnelig brukt til tau og tekstiler. Blader og skudd er godt dyreftr, og stilken kan brukes som dyrestrø.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer