BRØT FARTSGRENSA: Hampus Nilsson (20) brøt fartgrensa på 90 km/t fredag kveld. Han forteller at han ble gjort oppmerksom på det via en telefonsamtale. Foto: Privat
BRØT FARTSGRENSA: Hampus Nilsson (20) brøt fartgrensa på 90 km/t fredag kveld. Han forteller at han ble gjort oppmerksom på det via en telefonsamtale. Foto: PrivatVis mer

Hampus (20) brøt fartsgrensa: - Plutselig får jeg en telefon av noen som spør om det er jeg som kjører bilen

Tenkte at løpet var kjørt. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Hampus Nilsson (20) og vennene var på vei hjem etter et biltreff i Ystad i Sverige fredag kveld, skal han ha fått en telefonsamtale, skriver svenske Expressen.

- Jeg hadde vært på et biltreff fredag kveld. På vei hjem kjører jeg på en strekning hvor fartsgrensen er 90 og plutselig får jeg en telefon, sier han til Dagbladet

Ifølge Nilsson var politiet som ringte.

- Jeg fikk sjokk

- De spurte om det var jeg som kjørte bilen med et gitt registreringsnummer, og alt stemte. Det viste seg at de hadde ligget bak meg og registrert at jeg holdt en fart som var høyere enn 90 km/t.

Både han og vennene skal ha blitt helt satt ut da han fikk telefonen. Hampus Nilsson forteller at han tenkte at løpet var kjørt.

- Jeg fikk helt sjokk. Men de ba meg på en hyggelig måte senke farten til 90 km/t og sa at jeg skulle tenke på førekortet mitt. De sa de skulle la det gå for denne gangen, men at jeg skulle tenke meg om før jeg gjorde det samme på nytt. Så ønsket de meg en fortsatt fin kveld.

- En tankevekker

Nå har han i enda større grad lært seg å sette pris på førerkortet sitt.

- Man lærer seg hva det er verdt, og hvor lett det kan være å miste det. Det var absolutt en tankevekker.

Selv spekulerer han i om årsaken til vennligheten kan ha vært en tidligere hendelse.

- Det som kan ha bidratt er at jeg hjalp dem i en sak tidligere samme dag. Uansett er det noe jeg kommer til å ta med meg videre i livet.

Politiet i Ystad sier til Dagbladet at de ikke kjenner til hendelsen.

Til Expressen sier Maya Forstenius, pressetalsperson for politiet i region syd, at hun blir overrasket når hun får høre historien.

- Det er naturligvis ikke vanlig at politiet ringer opp bilister. Forhåpentligvis har det hatt den effekten politiet var ute etter, og at sjåføren tenker seg om en ekstra gang når han er ute og kjører. Ellers blir det snakk om bøter, sier hun til den svenske avisa.

Bilist Chad Walton lot seg irritere av en politibil som kjørte tilsynelatende saktere enn fartsgrena i Carleston, Sør-Carolina, da han valgte å kjøre forbi. Se hvordan politiet reagerte, i denne videoen. Video: ChadWalton Vis mer