Hamre: -Vi laget falske kvitteringer

Travkusk Atle Hamre hevder at han og skipsreder Thor Christensen sammen laget falske kvitteringer for å unndra penger fra Hamres konkursbo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Atle Hamre ble slått personlig konkurs i september 1997. I den forbindelse ble det funnet et gjeldsbrev på 4,2 millioner kroner, hvor det sto at Christensen skyldte Hamre den summen.

Hamre sier det er penger Christensen skulle gi ham i kompensasjon fordi han i 1994 måtte forlate Skogan gård, hvor han hadde hestene sine. Hamre sier at de to først inngikk en muntlig avtale om at Hamre skulle få 3 millioner kroner så fort Christensen hadde fått oppgjøret for gården. Men på grunn av at Christensen hadde stor gjeld, sier Hamre, ble de senere enige om at utbetalingen til Hamre først skulle skje i 1998. Han hevder summen ble hevet til 4,2 millioner kroner fordi utbetalingen ble skjøvet fram i tid.

Christensen på sin side hevder han skrev under gjeldsbrevet fordi han trodde Hamre på hans vegne hadde tatt opp lån i gråmarkedet i Oslo for å betale til utpresserne.

Da gjeldsbrevet ble funnet i forbindelse med Hamres konkurs, sendte konkursboet et krav til Christensen om å få pengene. Da sier Hamre at han og Christensen og Christensens rådgiver Helge Johnsen gikk sammen om å lage falske dokumenter for å unndra penger fra boet. (NTB)