Hamre anker dommen på fire år

Kjent skyldig i utpressing i Kristiansand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den tidligere travkusken Atle Hamre ble i dag kjent skyldig i utpressing av investoren og hesteeieren Trond Willy Wilhelmsen.

- Atle Hamre reagerer selvfølgelig tungt på dommen. Han er helt klar på at han vil anke, så vi kommer til å inngi en fullstendig anke, sier Hamres forsvarer, advokat Henrik Bliksrud til Dagbladet.no.

Hamre ble dømt til fire års ubetinget fengsel, melder Fædrelandsvennen nettutgave.

- Bevisene mot Atle Hamre er både kortfattede og tynne, og dommen er i stor grad basert på en av de medtiltaltes forklaring. Her har altså dommeren valgt å tro på den medtiltalte når det gjelder Hamre, men ikke på andre punkter, sier advokat Bliksrud.

Denne medtiltalte, "sjefstorpedoen fra Sandefjord", fikk selv ett års fengsel.


Enstemmig

Dommen i Kristiansand tingrett mot Hamre var enstemmig og etter aktors påstand. Retten mener Hamre var hovedmann i utpressingen.

- Dette var en fantastisk nyhet å få, sier Trond Willy Wilhelmsen til Fædrelandsvennen.

DØMT IGJEN: Atle Hamre, her sammen med sin forsvarer Henrik Nikolai Bliksrud, er dømt for utpressing igjen. I dag fikk han fire års ubetintet fengsel. Foto: Tor Erik Schrøder, Scanpix.
DØMT IGJEN: Atle Hamre, her sammen med sin forsvarer Henrik Nikolai Bliksrud, er dømt for utpressing igjen. I dag fikk han fire års ubetintet fengsel. Foto: Tor Erik Schrøder, Scanpix. Vis mer

Den profilerte travkusken og hestehandleren ble pågrepet i utpressingssaken i Kristiansand ni måneder etter at han hadde sonet en dom på fem år for utpressing av skipsreder Thor Christensen i Sandefjord.

Seks dømte

Også de fem andre som var tiltalt i saken, ble kjent skyldige.

En torpedo fra Sandefjord, som organiserte turen til Kristiansand og «arresterte» Trond Willy Wilhelmsen i en fordekt politiaksjon for å ta ut penger i banken og skrive under et gjeldsbrev, fikk ett års ubetinget fengsel.

Tre av de andre dømte fikk 11 måneders ubetinget fengsel. Femtemann ble dømt til samfunnsstraff.

Kristiansand tingrett har i dommen lagt vekt på at det var Atle Hamre som regisserte utpressingen av Trond Willy Wilhelmsen.

Hamre selv nektet straffskyld.

FORNØYD: Investor og hesteeier Trond Willy Wilhelmsen skal ha blitt utpresset av blant andre Atle Hamre, og er glad for dommen.