Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hamre erklærte seg ikke skyldig

Omkranset av sine tre forsvarere kom travkusk Atle Hamre til Sandefjord byrett i dag tidlig. Han erklærte seg kort tid etter ikke skyldig etter tiltalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokatene Morten Kjensli og Jonny Sveen er Hamres forsvarere, mens Tor Kjærvik, som selv er vant til å ha en sentral rolle i retten, denne gangen stiller som bisitter for de to øvrige forsvarerne.

Atle Hamre står tiltalt for å ha presset skipsreder Thor Christensen for til sammen 28 millioner kroner. Utpressingen skal ha foregått fra januar 1993 til januar 1999. Skipsrederen skal i denne perioden ha betalt ut penger til sammen 34 ganger. Dette gjorde han fordi han angivelig fikk trusler om kidnapping, drap og vold mot seg selv og familien. Først i mars 1999 våget Christensen å anmelde forholdet.

- Han var fryktelig redd for hva en slik anmeldelse ville medføre for ham og familien, sa aktor Alf Martin Evensen.

(NTB)

I RETTEN: Bedrageri- og utpressingstiltalte Atle Hamre møtte i dag hos sorenskriveren i Sandefjord sammen med sin forsvarer Morten Kjensli.