Hamre fikk fem år

Travkjendis Atle Hamre (40) fikk fem års fengsel og må betale skipsreder Thor Christensen 18,6 millioner kroner i erstatning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sandefjord byrett tror på eksreder Thor Christensen (45) og at han i en årrekke har vært utsatt for millionutpressing. I en omfattende dom blir rollen til travkjendis Hamre gjennomgått.

Hamre har allerede varslet at han vil anke en fellende dom. Han er tiltalt for å ha presset Christensen for 28 millioner kroner ved gjeldsbrev og kontanter. Christensen og hans familie ble truet på livet i sju år.

Frykten var så stor at mangemillionæren valgte å betale, i håp om at utpressingen ville ta slutt. Hamre mottok pengene i kontanter og ved bankremisser. Påtalemaktas sterkeste kort er at Hamre beviselig har hevet bankremissene, og at hans fingeravtrykk er funnet på flere av trusselbrevene.

Hamre har problemer med å bli trodd på at han hevet bankremissene for å levere pengene tilbake til Christensen. Samtidig med at dommen nå faller i Sandefjord byrett, jakter Økokrim på en mulig skjult formue i utlandet.

Hamre har innrømmet skattejuks og å ha unndratt midler fra sitt konkursbo, men nekter for å være hovedmannen bak utpressingen.

DOMMEN: Atle Hamre (t.v) og forsvarer Morten Kjensli får dommen i Sandefjord byrett i formiddag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer