Hamre isoleres i to uker

Fengslet i fire uker, på sykehus for magetrøbbel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Travkusken Atle Hamre er varetektsfengslet i fire uker. Brev- og besøksforbud gjelder hele fengslingsperioden, og de to første ukene skal Hamre være isolert, bestemte Kristiansand tingrett i ettermiddag.

Det er en  streng fengslingskjennelse. Retten har unntatt siktelsen og begrunnelsen for varetekstfengslingen fra offentlighet.

I ettermiddag har styret i Det Norske Travselskap suspendert Atle Hamre fra norsk travsport inntil videre.

Også en 32-åring fra Sandefjord var framstilt for varetektsfengsling i Kristiansand tingrett i ettermiddag, men kjennelsen her blir ikke klar før mandag, opplyste vakthavende i tingretten ved kontortidens utløp i dag.

 Han blir sittende i politiets forvaring fram til kjennelsen kommer.

32-åringen skal ha vært en av de tre mennene som for drøyt to uker oppsøkte forretningsmannen Trond Willy Wilhelmsen og presset han til å hente en halv million kroner i banken.

Hamre var ikke blant disse tre, men en av dem skal ha utpekt den kjente travkusken som oppdragsgiver for innkrevingsturen til Kristiansand.

Hamre skulle møtt i Kristiansand tingrett klokken 12.30, men møtte ikke fordi han er innlagt på Sørlandets sykehus for mageproblemer. Hans forsvarer Jonny Sveen la fram påstand om at hans klient skulle løslates, men ble altså ikke hørt.

Hamre og tre andre menn er siktet for trusler og utpressing  av forretningsmannen og hesteeieren Trond Willy Wilhelmsen i Kristiansand.

I alt sju menn er siktet i siktet i saken, bare to av dem blir framstilt for varetektsfengsling.

Lisensen inndratt

 I RETTEN:  Atle Hamre og hans forsvarer Tor Erling Staff i Borgarting lagrett 30. september 2004. Hamre hadde en rettsvist med sin gamle hesteeier og venn Hallvard Flatland mens han sonet den fem år lange dommen for utpressing av skipsreder Thor Christensen. Foto: Scanpix.
I RETTEN: Atle Hamre og hans forsvarer Tor Erling Staff i Borgarting lagrett 30. september 2004. Hamre hadde en rettsvist med sin gamle hesteeier og venn Hallvard Flatland mens han sonet den fem år lange dommen for utpressing av skipsreder Thor Christensen. Foto: Scanpix. Vis mer

I et telefonstyremøte i ettermiddag suspenderte Det Norske Travselskap (DNT) Atle Hamre fra norsk travsport inntil videre. Han får verken kjøre løp, være tilstede på totalisatorløp eller trene hester på anlegg som DNT har råderett over. 

Det er domskomiteen i DNT som skal fatte de endelige beslutningene om Hamres framtid i sporten. Det skjer neppe før etter generalforsamlingen i DNT 14. april

Ukjent med sykdom
- Opplysningen om at Hamre er lagt inn på sykehus, er helt ny for oss. Jeg regner med at vår advokat får avklart dette forholdet med Hamres advokat, sier nestleder Øistein Eriksen i Travselskapet til Dagbladet.no. 

Trond Willy Wilhelmsen er hesteier på Søvik/Hamre-stallen i Larvik, og Wilhelmsen og Atle Hamre har hatt et økonomisk mellomværende.

Det var Wilhelmsen som politianmeldte trussel- og utpressingssaken etter at tre menn oppsøkte han i Kristiansand for om lag to uker siden.

Måtte ta ut 500 000

Politiinspektør Nils A. Grønås i Agder politidistrikt bekreftet i går at de tre mennene  presset Wilhelmsen til å ta ut 500 000 kroner i banken. Hamre var ikke en av de tre.

Siden den episoden har Wilhelmsen hatt politibeskyttelse.

Wilhelmsen har ikke anmeldt Hamre personlig, men travkuskens navn har kommet fram under etterforskningen av saken.

- Atle Hamre og de andre vet om hverandre, sier Hamres forsvarer Jonny Sveen på spørsmål fra Fædrelandsvennens nettutgave om hans klient kjenner de andre siktede.

-Komplott mot Hamre

Sveen fastholder at Atle Hamre har vært utsatt for et komplott, og at han ikke har noe med denne utpressingen å gjøre.

Det skal være en av de tre andre som blir framstilt for varetektsfengsling som har utpekt Atle Hamre som oppdragsgiver. 

Dagbladet.no vet at Wilhelmsen selv var tilstede på Sørlandets travpark sist søndag da Atle Hamre kjørte hans hest Hall of Face til annenplass.

Ni måneder på frifot

Atle Hamre, som slapp ut fra fengsel for ni måneder siden etter å ha sonet en fem år lang dom for utpressing av skipsreder Thor Christensen, ble pågrepet av politiet i sitt hjem i Sandefjord natt til i går, noen timer etter at han var kommet hjem fra kuskeoppdrag under onsdagsløpene på Bjerke travbane i Oslo.