Hamre lurte Christensen

I retten innrømmer Atle Hamre at han har forsøkt å fralure Thor Christensen penger og at han ga Christensen en uriktig opplysning. Men han nekter på det sterkeste å ha lånt penger i Oslos gråmarked på vegne av Christensen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lånet som Atle Hamre skal ha tatt opp i Oslos gråmarked, på vegne av Christensen, står sentralt i pengeutpressingssaken. Det såkalte Janne-lånet er en viktig del av forklaringen fra Thor Christensen.

Lånet skal ha blitt brukt til å betale utpresserne, og Christensen måtte betale skyhøye renter hver 1. november. Christensen anslår at han har betalt mellom seks og sju millioner kroner bare i renter.

«Janne-lånet» er bakgrunnen for at Christensen skrev under på to gjeldsbrev til Atle Hamre, ifølge rederens forklaring. Hamre bekrefter at Christensen ble presset

Hardkjør mot Hamre

Men da Hamre skulle forklare seg i retten, kjørte dommer Stein Husby et knallhardt løp mot Hamre. Det viser seg nemlig at politiet sitter med et notat hvor lånet og betingelsene rundt det er beskrevet, med underskrift Janne.

Hamre bekreftet i retten at han hadde levert et notat til Christensen hvor det framsto som om Hamre hadde lånt penger til høy rente.

- Du ga altså Thor Christensen en uriktig opplysning? spurte dommeren.

- Ja, det gjorde jeg, svarte Hamre.

- Ble et navn nevnt i notatet? spurte Husby.

- Det ble nevnt en Jan, svarte Hamre.

- Hvem er dette?

- Det er ingen Jan, svarte Hamre.

Ville ha penger

Dommeren lurte så på hva hensikten hans var med å vise notatet. Da sa Hamre at han ville ha tilbake penger som han mener Christensen skylder ham etter oppgjøret rundt Skogan gård.

- Jeg gjorde dette slik at Christensen skulle betale meg litt hele tida, sa Hamre i retten.