Hamre nektet skyld for utpressing

Rettssak mot travkusken startet i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Suspendert travkusk Atle Hamre (47) nektet straffskyld for å ha organisert utpressing av investor Trond Willy Wilhelmsen da rettsoppgjøret mot ham startet i Kristiansand tingrett mandag.

Også de fem andre tiltalte i saken nektet skyld, blant dem en 33 år gammel torpedo.

Hamre er tiltalt for å ha presset Wilhelmsen for 500.000 kroner i mars i år. Et punkt om forsøk på utpressing av 2 millioner kroner ble fjernet i den endelige tiltalen, men torpedoen bekreftet også at han forsøkte å få en slik sum av Wilhelmsen.

- Rollen min var at jeg fikk et oppdrag av Hamre om å inndrive et krav. Jeg forsikret meg om at det var et aktuelt beløp. Det skulle være knyttet til trening på stallen hans, sa torpedoen da han startet sin forklaring.

Saken skulle opprinnelig ha startet i oktober, men fordi aktor ble sykmeldt ble saken utsatt.

Selv har Hamre hevdet at anklagene mot ham er falske og at han er blitt utsatt for en sammensvergelse. Han vil forklare seg som sistemann av de seks på tiltalebenken.

(NTB)

NEKTET STRAFFSKYLD: Atle Hamre er tiltalt for å ha organisert utpressing av investor Trond Willy Wilhelmsen. Foto: KNUT FALCH/SCANPIX
NEKTET STRAFFSKYLD: Atle Hamre er tiltalt for å ha organisert utpressing av investor Trond Willy Wilhelmsen. Foto: KNUT FALCH/SCANPIX Vis mer