Hamre tiltales for millionutpressing

SKIEN (Dagbladet): Travkjendis Atle Hamre vil bli tiltalt for millionutpressing. Påtalemyndigheten mener at Hamre har regissert spillet som fikk skipsreder Thor Christensen til å punge ut med millioner av kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det får Dagbladet opplyst på informert hold i politiet. De to andre som er siktet i utpressingssaken mot skipsreder Thor Christensen i Sandefjord, vil gå fri.

Politiet i Larvik arbeider på spreng for å legge saken fram for førstestatsadvokat Arnfinn Hval i Telemark og Vestfold. Hamre er nå siktet for å ha presset Christensen for 28 millioner kroner. Etter det Dagbladet erfarer vil påtalemyndigheten redusere dette beløpet når tiltalen tas ut. Men politiet mener å ha bevis for utpressing på flere millioner kroner.

Pengejakt

- Jeg kan ikke kommentere hva min innstilling til statsadvokaten blir, sier politifullmektig Alf Martin Evensen i Larvik politidistrikt til Dagbladet.

Men han bekrefter at etterforskerne ikke har funnet noen mulig skjult Hamre-formue i utlandet.

Påtalemyndigheten har lagt opp følgende strategi i Hamre-saken: Først skal det tas ut tiltale i utpressingssaken.

Samtidig skal lokale etterforskere og Økokrim arbeide videre for å avdekke alle økonomiske forhold rundt Atle Hamre. Det kan bety at han vil få en ny tiltale mot seg seinere. Dette arbeidet kan ta mange måneder, og påtalemyndigheten har derfor valgt å splitte saken.

Håper på sak

- Jeg håper at det blir tatt ut tiltale i saken. Dermed kan jeg renvaske meg. Alternativet for meg ville være å reise en sivil sak for å få fram sannheten. Det vil koste dyrt, sier Atle Hamre til Dagbladet.

Han står knallhardt på at han bare har vært en mellommann og medhjelper i utpressingssaken. Etter at han slapp ut fra varetekt tidligere i høst har han vært i full virksomhet som trener og kusk.

Da han ble arrestert i mai måned, ble også hans bror siktet i saken sammen med en svensk eks-jugoslav. De to er fortsatt formelt siktet, men etter det Dagbladet får opplyst på informert hold vil siktelsen bli frafalt. Bare en person vil bli stående tilbake i tiltaleboksen: Atle Hamre.

Utpressing har ifølge straffelovens paragraf 266, en strafferamme på fem års fengsel. I retten vil Hamre kjempe for å bli blankt frifunnet.