Hamrer løs på Jens

HELL (Dagbladet): Valgerd Svarstad Haugland lot i går enhver friertanke fra Jens Stoltenberg synes håpløs. Punkt for punkt hamret hun løs på Ap's politikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under hvert eneste tema i landsmøtetalen angrep KrF-lederen Ap-regjeringen. Ikke engang kulturpolitikken slapp unna. Men det var på utdanningsminister Trond Giske og familieminister Karita Bekkemellem Orheims områder Svarstad Haugland tok fram skytset. Det er først og fremst disse to statsrådene som gjør at KrF ser rødt.

KrF-lederen varslet at motstanden mot heldagsskolen til Giske blir en av de viktige sakene i valgkampen.

Oppussing

Bortsett fra kjente utfall mot «Ap's A4-løsninger» hadde KrF-lederen ingen alternativ. Dem legger Kjell Magne Bondevik fram i dag.

- Vi vil presentere forslag til både innvendig og utvendig oppussing av skolen. Det vil si at både innholdet og utstyret skal forbedres, var alt Bondevik ville si i går.

Fødselspermisjon, som har vært Ap's kjernesak i alle år, foreslår KrF å utvide med seks uker - reservert for far.

- Disse seks ukene, sammen med fire fra før, er tid som er viktig for kontakten resten av livet. Da er fire uker for lite. Det er «Tid for 10», sa KrF-lederen.

Holder døra åpen

På tross av de harde utfallene mot Ap setter KrF så stor pris på den attraktive vippeposisjonen, at de ikke stenger døra for noen alternativer.

Bondevik mener det er helt naturlig at KrF nå bare angriper Ap.

- Det er sentrum som er det fremste regjeringsalternativet til Ap. Hva som skjer etter valget, er det velgerne som avgjør. Men i valgkampen står hovedkampen mellom oss, sier Bondevik.

<B>KrF-LEDER: Valgerd Svarstad Haugland.