Hamret løs på eksreder Christensen

SKIEN (Dagbladet): - Traff du en du kjente? tordnet høyesterettsadvokat Tor Erling Staff da han spurte Thor Christensen om den første pengeoverleveringen på 500 000 kroner ved Bjerke Travbane.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Nei, svarte Christensen, som har gitt en detaljert beskrivelse av en velkledd mann i 30-åra med «utenlandsk utseende».

Staff gikk langt i å antyde at eksrederen kunne ha blitt utsatt for et dobbeltspill fra egne medarbeidere.

Dette blir kontant avvist av Christensen selv, og han la ikke skjul på sin overraskelse over å bli spurt om han kjente utpresseren.

Stoppet Staff

Hamres forsvarer presser Thor Christensen knallhardt i retten for å knuse bildet av ham som et uskyldig, livredd utpressingsoffer. I går gikk han helt tilbake til 70-tallet, da Christensen og hans skolekamerater i Sveits ble forgiftet med LSD i melka. Da det kom detaljerte spørsmål om en familiefest som endte i krangel, brøt lagdommer Tore-Jarl Christensen inn.

- Du går over streken. Det har du for så vidt gjort lenge, fikk Staff beskjed om.

Og tok budskapet alvorlig.

Staff forsøker å påvise at Thor Christensen har gitt forskjellige forklaringer til politiet og i Sandefjord byrett første gangen saken var oppe. Christensen hevder at det dreier seg om detaljer han kan ha kommet på i ettertid.

- Jeg kaller det ikke detaljer! sa Staff. Han stilte seg uforstående til at Christensen ikke hadde forklart at stedet ved Bjerkebanen hvor pengene skulle overleveres, ble byttet om i siste liten.

Handlekraftig

Staff forsøker å tegne et bilde av en forretningsmann som var handlekraftig og i stand til å ta upopulære beslutninger. Han viste blant annet til at Christensen var med på å legge ned Framnes Mekaniske Verksted med 600 ansatte i Sandefjord på 80-tallet.

Til tross for Staffs iherdige forsøk på å få eksrederen til å «skifte drakt» i retten, beholdt han fatningen. Til tider kunne det virke som om Christensen satt på tiltalebenken - og ikke er fornærmet og offer for den store utpressingen travkusk Atle Hamre er tiltalt for.

STAFF-PRESS: Tor Erling Staff presser Thor Christensen hardt i retten for å knuse bildet av ham som et uskyldig, handlingslammet offer.