Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hamret på bilde av Kokkvold

Rasende demonstranter i Pakistan hamret løs på bilde av Kokkvold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund har nok en gang havnet i begivenhetenes sentrum under en voldsom demonstrasjon i Pakistan i går.

Bilder av den norske pressemannen ble ødelagt og hamret løs på.

Bakgrunnen for demonstrasjonen er offentliggjøringen av den omstridte antiislamske filmen «Fitna», melder NRK. Den 15 minutter lange filmen er laget av den nederlandske politikeren Geert Wilders, og ble publisert på nettstedet LiveLeak.com.

Les mer om den omstridte filmen her.

- Ubehagelig

Under demonstrasjonen ble svære plakater av Per Edgar Kokkvold lagt på bakken og hamret løs på med stein.

- Dette er naturligvis ubehagelig, og jeg spør meg selv om disse bildene er spredd av islamister her i Norge eller hentet fra nettet, sier Kokkvold til Dagbladet.no.

- Dessverre skjer det hele tida i en rekke muslimske land, sier Kokkvold, som mener han bare må leve med det.

Sterke scener

HETSET: Flere illsinte pakistanske demonstranter hamret løs på plakaten av Per Edgar Kokkvold. Foto: AP
HETSET: Flere illsinte pakistanske demonstranter hamret løs på plakaten av Per Edgar Kokkvold. Foto: AP Vis mer

Fitna åpner med å vise den danske karikaturtegningen av Muhammed med en bombe i turbanen, og er tydelig ute etter å provosere. I filmen kobles resitering av koranen med voldelige handlinger, som angrepet på World Trade Towers og Madrid-bombingen. Det brukes også svært sterke bilder av  maltrakterte lik og henginger.

Filmen inneholder også innslag fra intervjuer med den nederlandske filmskaperen Theo van Gogh, som avviser at noen vil drepe ham på grunn av filmen Obsession, melder Dagen Magazinet. 

Filmen er nå fjernet fra LiveLeak.com på grunn av svært alvorlige trusler mot flere av de ansatte, sier en talsmann for nettstedet.

«Fitna» er også publisert på andre nettsteder, blant annet YouTube.


Brente flagg

Under demonstrasjonen i Pakistan ble både nederlandske og danske flagg brent, og bilder av både den nederlandske og danske statsministeren blir slått. Det samme blir bilder av Per Edgar Kokkvold.

Kokkvold ble i slutten av februar i år drapstruet i kjølvannet av at de danske Muhammed-tegningene ble publisert på nytt.

Også under en demonstrasjon mot de danske Muhammedtegningene i Sudan bar flere demonstranter plakater av generalsekretæren i Presseforbundet. Over bildet av Kokkvold var det tegnet et svart kryss, og under bildet sto en oppfordring på arabisk om å drepe alle fiender av islam.

Dette skyldes sannsynligvis at da karikaturtegningene av Muhammed ble publisert første gang i 2006 gikk Per Edgar Kokkvold ut og forsvarte Magazinet-redaktør Vebjørn Selbekk som trykte tegningene.

Dermed havnet bildet hans på islamske nettsider, og han ble et av flere fjes som ble et symbol på vestens motstand mot islam.

- UBEHAGELIG:</B> Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund er oppgitt over stadig å bli hetset i muslimske demonstrasjoner.
BRENTE FLAGG: Både danske og nederlandske flagg ble brent under demonstrasjonen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media