Mortensrud-drapet

Hamse (20) ble skutt og drept

Navnet frigis i samråd med de pårørende.

SKUTT OG DREPT: Det var 20 år gamle Hamse Hashi Adan som ble skutt og drept på Mortensrud i forrige uke, opplyser politiet i en pressemelding mandag. Foto: Politiet
SKUTT OG DREPT: Det var 20 år gamle Hamse Hashi Adan som ble skutt og drept på Mortensrud i forrige uke, opplyser politiet i en pressemelding mandag. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var 20 år gamle Hamse Hashi Adan som ble skutt og drept på Mortensrud i forrige uke, opplyser politiet i en pressemelding mandag. Adan døde fredag etter å ha blitt skutt torsdag 7. oktober. Navnet og bildet frigis i samråd med de pårørende.

- Politiet etterforsker saken for fullt med store ressurser. Foreløpig er ingen siktet og pågrepet for handlingen, skriver politiet.

Skytingen fant sted utenfor Lofsrud skole. Ifølge John Christian Elden, bistandsadvokat for de pårørende, gikk Adan selv på denne skolen som ungdom. Han var student og jobbet som barnehageassistent, opplyser Elden.

- Vi har verken fra politiet eller annet hold fått opplysninger om annet enn at han var et tilfeldig offer, i den forstand at ingen hadde noe uoppgjort med ham. Foreldrene og familien er fortsatt i sjokk, og har det veldig vondt. De har mistet en god gutt som hadde livet foran seg. Etterforskningen må avklare hva som faktisk har skjedd her, skriver han i en SMS til Dagbladet.

Grete Lien Metlid, leder for Etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt, sa følgende til Dagbladet lørdag kveld:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.