Mortensrud-drapet

Hamse (20) ble skutt og drept

Navnet frigis i samråd med de pårørende.

SKUTT OG DREPT: Det var 20 år gamle Hamse Hashi Adan som ble skutt og drept på Mortensrud i forrige uke, opplyser politiet i en pressemelding mandag. Foto: Politiet
SKUTT OG DREPT: Det var 20 år gamle Hamse Hashi Adan som ble skutt og drept på Mortensrud i forrige uke, opplyser politiet i en pressemelding mandag. Foto: Politiet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var 20 år gamle Hamse Hashi Adan som ble skutt og drept på Mortensrud i forrige uke, opplyser politiet i en pressemelding mandag. Adan døde fredag etter å ha blitt skutt torsdag 7. oktober. Navnet og bildet frigis i samråd med de pårørende.

- Politiet etterforsker saken for fullt med store ressurser. Foreløpig er ingen siktet og pågrepet for handlingen, skriver politiet.

Skytingen fant sted utenfor Lofsrud skole. Ifølge John Christian Elden, bistandsadvokat for de pårørende, gikk Adan selv på denne skolen som ungdom. Han var student og jobbet som barnehageassistent, opplyser Elden.

- Vi har verken fra politiet eller annet hold fått opplysninger om annet enn at han var et tilfeldig offer, i den forstand at ingen hadde noe uoppgjort med ham. Foreldrene og familien er fortsatt i sjokk, og har det veldig vondt. De har mistet en god gutt som hadde livet foran seg. Etterforskningen må avklare hva som faktisk har skjedd her, skriver han i en SMS til Dagbladet.

Grete Lien Metlid, leder for Etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt, sa følgende til Dagbladet lørdag kveld:

- Vi har sagt at vi ikke kan si noe sikkert rundt dette ennå. Det vi også har sagt er at vi ikke kan gå ut og si at det nødvendigvis var en målrettet handling. Det står fortsatt ved lag.

DREPT: Det var 20 år gamle Hamse Adan som ble skutt og drept på Mortensrud, 7. oktober 2021. Video/Foto: Privat / NTB. Reporter: Magnus Paus. Vis mer

Venner: - God gutt

- Han var en god gutt, sa Zahid Bhatti, en nær bekjent av familien til Adan, til Dagbladet fredag.

Lofsrud skole er en ungdomsskole. Torsdager er det åpen skole for elevene, og dette varer til klokka 21.

Ingen elever ved skolen var involvert i hendelsen, bekreftet skolens rektor, men politiet fortalte torsdag at en rekke elever var i nærheten av skolen da skytingen skjedde.

- Det er grusomt at noe slikt som dette skjer. Det skal selvfølgelig ikke skje utenfor en skole. Hendelsen er tragisk og skaper frykt, sa Trond Nilsen, rektor ved skolen, til Dagbladet.

Funnet med skader

Det var klokka 22.22 torsdag forrige uke at politiet fikk flere meldinger om en skyteepisode utenfor Lofsrud skole. Politiet rykket ut med store mannskaper. Der fant de 20-åringen med store skader.

Politiet ga livreddende førstehjelp, før ambulansepersonell overtok behandlingen på stedet og deretter førte ham til Ullevål sykehus.

Allerede på stedet fikk Adan konstatert kritiske skader. Fredag morgen beskrev politiet tilstanden som svært kritisk. Litt før klokka 17.00 samme dag meldte politiet i en pressemelding at Adan var død.

Søndag opplyste politiet at de hadde til gode å komme i kontakt med alle som var vitne til hendelsen, og ba disse om å ta kontakt. Det opplyste Grete Metlid, leder for fellesenhet for etterretning og etterforsking ved drapsavsnittet i Oslo politidistrikt, til NTB.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer