Hamstrer før streiken

Køene har vært lange i matforretninger og på polutsalgene i dag. Folk hamstrer mel og vin fram mot storstreiken som starter onsdag, og butikkene kan bli utsolgt for dagligvarer i løpet av én uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Brød og kjøtt var blant de varene som folk var ute etter i matbutikkene i dag, melder TV2-nyhetene. I tillegg har mange tatt turen til vinmonopolet for å fylle opp vinhyllene hjemme før streiken starter.

NTB melder om at flere Oslo-butikker i dag var tømt for de mest etterspurte varene, og festdager som konfirmasjon og 17. mai er anledninger som nordmenn hamstrer til før streiken.

Fra onsdag stanser produksjon og transport av flere matvarer. Og nordmenn regner med å måtte bake sitt eget brød fra og med torsdag, for mel er blant bestselgerne i dagens timelange kassakøer. Butikker melder om at folk stod klare ved åpningstiden i dag morges.

Handelens og Servicenæringens Hovedorganisasjon mener ifølge NRK Tekst-tv at dagligvarene i mange norske butikker kan være utsolgt i løpet av én uke på grunn av streiken.

Pappvin er polets bestselger i dag, og daglig leder Ole Gunnar Hjelanes ved Vinmonopolets utsalg på Storo sier til NTB at både pappvin og hvitvin kan bli mangelvare.

Ved Vinmonopolets utsalg i Oslo City, kan butikksjef David Johansen bekrefte hamstringstendensene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer