Hamstrer før streiken

Køene har vært lange i matforretninger og på polutsalgene i dag. Folk hamstrer mel og vin fram mot storstreiken som starter onsdag, og butikkene kan bli utsolgt for dagligvarer i løpet av én uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brød og kjøtt var blant de varene som folk var ute etter i matbutikkene i dag, melder TV2-nyhetene. I tillegg har mange tatt turen til vinmonopolet for å fylle opp vinhyllene hjemme før streiken starter.

NTB melder om at flere Oslo-butikker i dag var tømt for de mest etterspurte varene, og festdager som konfirmasjon og 17. mai er anledninger som nordmenn hamstrer til før streiken.

Fra onsdag stanser produksjon og transport av flere matvarer. Og nordmenn regner med å måtte bake sitt eget brød fra og med torsdag, for mel er blant bestselgerne i dagens timelange kassakøer. Butikker melder om at folk stod klare ved åpningstiden i dag morges.

Handelens og Servicenæringens Hovedorganisasjon mener ifølge NRK Tekst-tv at dagligvarene i mange norske butikker kan være utsolgt i løpet av én uke på grunn av streiken.

Pappvin er polets bestselger i dag, og daglig leder Ole Gunnar Hjelanes ved Vinmonopolets utsalg på Storo sier til NTB at både pappvin og hvitvin kan bli mangelvare.

Ved Vinmonopolets utsalg i Oslo City, kan butikksjef David Johansen bekrefte hamstringstendensene.

- Vi har ikke hatt flere kunder enn vanlig, men folk handler mer enn normalt, sier Johansen til Dagbladet :på nettet. - Selv om omsetningen har vært høyere enn vanlig, har vi foreløpig bra med varer. Tirsdag får vi dessuten en leveranse med nye varer.

Mye kan tyde på at folk har oppfattet det slik at Vinmonopolets utsalg kommer til å stenge når streiken begynner.

- Mange spør om vi skal streike, og de blir overrasket når de får vite at vi ikke skal det, sier en ekspeditør ved utsalget på Stovner i Oslo.

<B>HAMSTRER: Anniken (12) (t.v.) og Emilie (9) Eriksen var med far Morten (bak) på handletur. Regningen denne dagen lød på 1466 kroner.
TOMME HYLLER: Hyllen med papphvitviner på Storo-senteret ble tømt, etter at mange ikke ville ta sjansen på at mai skal bli en alkoholfri måned.