Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hamstrer utleieleiligheter i Oslo

Miguel Sørholt har startet et raid mot utleieleilighet er i Oslo og vil kjøpe 20 til 50 sentrale leiligheter til fire prosent forrentning.

Miguel Sørholt på leilighetsraid i Oslo. Foto: Eivind Yggeseth. 
Miguel Sørholt på leilighetsraid i Oslo. Foto: Eivind Yggeseth.  Vis mer

(Finansavisen): Tidligere eiendomsmegler Miguel Sørholt har solgt strandeiendommen på Snarøya for 21,2 millioner kroner. Nå bruker han salgssummen som ekstra egenkapital i et raid mot sentrale utleieleiligheter i Oslo.

– Jeg jakter på 10 prosent forrentning på egenkapitalen. Det vil si at leilighetene må gi 4 prosent avkastning av kjøpesummen, sier Miguel Sørholt, som tar sikte på å belåne kjøpene med 70 prosent, til Finansavisen.

På kort tid har han snappet fem leiligheter som skal overtas på løpende bånd frem mot nyttår.

– Jeg skal kjøpe flere. Målet er å putte pengene mine i leiligheter i Oslo. Om det blir 20 eller 50 leiligheter avhenger av hvordan jeg konstruerer butikken, sier Sørholt videre til Finansavisen.

Vil doble pengene

I et galopperende eiendomsmarked kjøper Sørholt til priser Oslo aldri har sett maken til tidligere, og eiendomsanalytikere har i denne avis advart mot kjøp på dagens nivåer. Høye priser går på bekostning av avkastningen, men Sørholt er fornøyd med å få mye mer enn banken kan gi ham.

– Jeg styrer etter eiendommer som vil gi verdistigning. Løpende avkastning er sekundært. Jeg kjøper hovedsakelig i området mellom Tjuvholmen, Henrik Ibsensgate og Skillebekk, altså Vika. Så sentrale leiligheter vil også være mer robuste mot verdifall, sier Sørholt til Finansavisen.

– I noen områder kan man doble verdien på fire år, men uansett vil jeg ha doblet pengene på ti år, sier Sørholt selvsikkert.

Sørholt står opp klokken 4 om morgenen i Florida for å rekke budrunder i Norge mellom klokken 11 og 12, og innsatsen er kronet med seier fem ganger hittil. Datteren Kaja har fått jobben med å holde visninger og skrive kontrakter.

Unngår oppussing

Hittil er det blitt fire to-roms og én tre-roms på Sørholt.

– To-roms’ene får jeg mellom 13 og 15.000 for. Tre-roms’en får jeg mellom 15.000 og 17.000 for. Jeg har laget et regneark som forteller meg om jeg bør kjøpe eller ikke. Jeg baserer meg på to analyser, nemlig at leilighetene skal gi ti prosent rente på egenkapitalen og at leilighetene skal kunne stige i verdi. Det vil si at jeg heller kjøper i Vika til 100.000 kroner meteren selv om en leilighet på Sinsen eller Oslo øst gir høyere avkastning, forteller Sørholt til Finansavisen.

– Det er forferdelig dyrt, og jeg burde gjort dette for tre år siden, men det å se bakover og være etterpåklok er ingen visdom. Kanskje kjøper jeg dyrt, men får ingen erfaring hvis man ikke er inne med hud og hår.

Han har ingen erfaring fra utleievirksomhet fra tidligere og baserer kjøpene på det han ser på bildene på Finn.

– Jeg prøver å kjøpe fikst ferdig, og unngår for mye oppussing. Selvfølgelig kan jeg flytte en vegg, og det går an å sette inn et kjøkken til 40.000, men bad koster gjerne 100.000 eller 200.000. Det vil jeg ikke.

Flere økonominyheter:
Scanship cruiser på børsen
Suspenderer Songa-rigg

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media