Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hamza (20) unnslapp Osama-raidet

Bin Ladens yngste sønn kan ha kommet seg unna spesialsoldatene som drepte al-Qaida-lederen.

FORSVUNNET: Hamza (20) - trolig er Osama bin Ladens yngste sønn - kan ha kommet seg unna militæraksjonen som kostet al-Qaida-lederen livet, ifølge pakistanske sikkerhetskilder. Her er Hamza avbildet i 2001. Foto: EPA PHOTO AFPI/AL-JAZEERA/SCANPIX
FORSVUNNET: Hamza (20) - trolig er Osama bin Ladens yngste sønn - kan ha kommet seg unna militæraksjonen som kostet al-Qaida-lederen livet, ifølge pakistanske sikkerhetskilder. Her er Hamza avbildet i 2001. Foto: EPA PHOTO AFPI/AL-JAZEERA/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Osama bin Ladens yngste sønn Hamza (20) kan ha unnsluppet det amerikanske militærraidet som tok livet av al-Qaida-lederen 2. mai, sier pakistanske sikkerhetskilder ifølge avisen The Telegraph.

Tre av Osamas koner ble pågrepet i aksjonen og befinner seg nå i pakistansk varetekt. Det skal være en av disse som har forklart at Hamza greide å komme seg unna de amerikanske elitesoldatene som i ly av nattemørket tok seg inn i al-Qaida-lederens bolig i byen Abbottabad nordvest i landet.

Det hvite hus sa innledningsvis at Hamza ble skutt og drept, men endret senere forklaring og opplyste at det var en annen sønn, Khalid, som døde.

Osama bin Laden giftet seg fem ganger og hadde trolig opp mot 24 barn. Hamza, som antas å være den yngste, blir ifølge The Telegraph beskrevet som «kronprinsen av terror», og står fram på et ekstremistnettsted og leser opp et dikt som krever «destruksjonen» av USA, Storbritannia, Frankrike og Danmark.

Ifølge The Telegraph kan Hamza ha vært tiltenkt en rolle som framtidig leder av al-Qaida.

Etter innledende tvil, ble det i dag klart at USA får adgang til å avhøre de tre konene i pakistansk varetekt, melder CNN. Det er imidlertid ikke klart når dette vil kunne finne sted, sier landets innenriksminister Rehman Malik til tv-kanalen.

DØD: Al-Qaida-leder Osama bin Laden ble skutt og drept av amerikanske spesialsoldater i Pakistan 2. mai. Foto: AFP PHOTO/HO/DoD/SCANPIX
DØD: Al-Qaida-leder Osama bin Laden ble skutt og drept av amerikanske spesialsoldater i Pakistan 2. mai. Foto: AFP PHOTO/HO/DoD/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media