- Hamzah (4) ble sultet i hjel av sin egen mor

Amanda Hutton (43) la sønnen i barnesengen for å dø. Så bestilte hun seg en pizza.

- SULTET I HJEL: Hamzah (4) døde av underernæring og aktor i rettssaken som begynte i dag mener at moren bevisst sultet ham i hjel. Foto: Andrew McCaren / Ross Parry UK
- SULTET I HJEL: Hamzah (4) døde av underernæring og aktor i rettssaken som begynte i dag mener at moren bevisst sultet ham i hjel. Foto: Andrew McCaren / Ross Parry UKVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):  Hamzah Khan hadde fortsatt på seg babyklær da han døde 15. desember 2009, selv om han var fire år gammel. I den pågående rettssaken i Bradford Crown Court får dommerne og juryen høre grufulle detaljer om omsorgssvikten gutten ble utsatt for.

Det tok to år fra Hamzah døde til politiet gjorde et grøssende funn. Inne på soverommet til moren Amanda Hutton (43) fant de liket av Hamzah, mumifisert etter å ha tørket inn i to år.

- Hamzah ble funnet i babyklær størrelse 6-9 måneder. Disse klærne passet ham fordi han han hadde sluttet å vokse på grunn av lengre tids underernæring. Det er også underernæringen som førte til at han døde. Kort sagt, han sultet i hjel. Hvordan kan et barn sulte i hjel i England i våre dager? spurte aktor Paul Greaney i sitt innledningsforedrag.

Moren Amanda Hutton (43) er tiltalt for overlagt drap ved at hun sultet i hjel sønnen sin. Hun nekter straffskyld i rettssaken som begynte i dag.

Lagt i barnesengen I politiavhør har Amanda Hutton fortalt at Hamzah ble syk 14. desember 2009. Hun var på vei ut for å be om råd på et apotek, da hun fikk en telefon om å komme hjem så raskt hun kunne. Hamzah var da døden nær. Hun la så Hamzah ned i barnesengen, har Hutton fortalt i avhør og understreket at hun behandlet Hamzah med verdighet. Hamzah ble funnet død i den samme sengen to år seinere.

Amanda Hutton bestilte så en pizza noen timer seinere.

- Hun ringte aldri etter ambulanse eller lege til sønnen sin. Hva gjorde hun? Hun ringte etter en pizza til seg selv. Juryen må vurdere om disse opplysningene sier noe om holdningen hennes til Hamzah, sa aktor Greaney videre i sitt innledningsforedrag.

Rusproblemer Amanda Hutton har rusproblemer knyttet til både alkohol og cannabis og aktoratet ba juryen om å vurdere om den 43 år gamle moren satte sin egen jakt på rus foran sønnens behov.

Hamzahs far, Aftab Khan, hadde med seg blomster da han kom til retten i dag. Kahn er separert fra drapstiltalte Amanda Hutton og de bodde ikke i nærheten av hverandre da Hamzah iflølge tiltalen ble sultet i hjel.

Aktor Greaney sa at det foreligger bevis på at Kahn utøvde vold mot Hutton da de var sammen.