Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Han anmelder sine egne venner. Jeg skjønner ikke hva han vil oppnå

Varehandelekspert mener Reitan virker desperat.

 ANMEDER KONKURRENTENE: Rema 1000-kremmeren Ole Robert Reitan har anmeldt 120 butikker for brudd på helldigdagsloven på søndag. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
ANMEDER KONKURRENTENE: Rema 1000-kremmeren Ole Robert Reitan har anmeldt 120 butikker for brudd på helldigdagsloven på søndag. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rema-sjef Ole Robert Reitan har anmeldt 120 butikker for brudd på lov om helligdager og helligdagsfred.

Reitan mener butikkene holder åpent i strid med loven, og anklager blant annet konkurrentene i NorgesGruppen, Coop og Bunnpris for å tjene gode penger på å plassere varer i vindfang og deler av butikken som ikke omfatter lovlig kvadratmeter.

Omtaler angrepet som desperat Varehandelekspert på BI Odd Gisholt mener Reitans angrep på konkurrentene virker desperat.

- Reitan mener at Brustadbuene har blitt for store, og når han anmelder over hundre Brustad-buer, så virker han desperat, sier Gisholt.

Han viser til eksempelet om at Reitangruppen er storleverandør til lavpriskjeden Bunnpris og at det dermed virker påfallende at han nå anmelder sine egne kunder.

- Det som er interessant er at han også anmelder noen av sine venner fordi han er leverandør til Bunnpris. Jeg skjønner ikke helt hva han vill oppnå med anmeldelsen fordi han har hatt anledningen til å åpne flere Brustad-buer enn det han har i dag, sier han.

- Håndheves ikke Med Coops oppkjøp av Icas butikker klatret Coop forbi Rema, og ble landets nest største dagligvarehus. Norgesgruppen, som blant annet eier Kiwi og Meny, er størst.
 
Informasjonen om lovbruddene skal også bli sett oversendt til Konkurransetilsynet, ifølge Reitan.

- Vi kan i utgangspunktet ikke se at hvilke butikker som kan holde søndagsåpent faller inn under det regelverket Konkurransetilsynet håndhever, men vi vil på normal måte vurdere den informasjonen vi eventuelt måtte få oversendt, sier fungerende avdelingsdirektør Beate M. Berrefjord i Konkurransetilsynet til Dagbladet.

Reitan & co har selv reist rundt og sjekket konkurrenter.

- Dagens regelverk håndheves ikke - og for de som utnytter det, øker omsetningen på søndag. Enten må myndighetene håndheve loven, eller så må alle dagligvarebutikker få lov til å holde åpent på søndager, sier Ole Robert Reitan, administrerende direktør i Rema 1000.

Reitan mener «jukset» kan innebære at salgsarealet kan være langt større enn det butikkene oppgir.

Konkurrentene reagerer på Reitans framstilling, og kaller det et «desperat PR-stunt».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media