RETTSSAK: De fire tiltalte erkjenner straffskyld. Her er bistandsadvokaten til mannen i 60-åra, Aase Karine Sigmond, i samtale med advokat Annette Barlinn som forsvarer den hovedtiltalte 19-åringen. og  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
RETTSSAK: De fire tiltalte erkjenner straffskyld. Her er bistandsadvokaten til mannen i 60-åra, Aase Karine Sigmond, i samtale med advokat Annette Barlinn som forsvarer den hovedtiltalte 19-åringen. og Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Han avslørte lokkeligaen: - De fant ut alt om meg og familien min på Facebook

Mann i 60-åra satt naken med håndjern på mens ranerne googlet ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De to mennene (19 og 26 år) og to kvinnene (19 og 21 år) erkjenner alle straffskyld for å ha lokket åtte menn til en leilighet i Oslo under dekke av at jentene ville ha sex med dem.

Mens ofrene var nakne, stormet plutselig to menn inn og truet dem med blant annet våpen dersom de ikke betalte penger til dem.

Rettssaken mot de fire startet i Oslo tingrett i dag. De fornærmede startet sine forklaringer i retten i dag. Tidligere i dag forklarte en mann i 30-åra om et forhold i 2010. Etter ham var det en mann i 60-åra som forklarte seg om det han ble utsatt for lørdag 11. juni 2011.

- Sa de var kjæresten og broren Den middelaldrende mannen fortalte i retten at han avtalte møtet med ei jente på en chattekanal på nettet. Han fortalte at han møtte ei jente og de dro til en liten leilighet på Majorstua i Oslo.

- Jeg hadde med en flaske vin som vi kunne dele. Jeg visste ikke om vi skulle ha sex, men jeg tenkte vi kunne se an hva som skjedde, sa han og mente det ikke ble avtalt kjøp av sex, men at han skulle ha med seg litt penger og røyk da de møttes.

Han fortalte at han etter hvert kledde av seg eller ble kledd av.

- Da jeg lå naken i senga kom det plutselig to menn i som sa de var kjæreste og bror av jenta, sa han.

Facebook Han fortalte videre at han ble påsatt håndjern og at det kom mye trusler og at han ble slått i ansiktet. Han sier det varte i minst to timer. Jenta han avtalte med forsvant da mennene kom inn, ifølge fornærmede.

- Alt virket nøye planlagt. De visste hvor alt lå i leiligheten. Mens jeg lå der sjekket de meg på nettet. De fant ut alt om meg og familien min på Facebook og søkte opp alt om meg på nettet. De truet med å skade sønnen min og familien min, sa mannen på spørsmål fra sin bistandsadvokat Aase Karine Sigmond.

Han fortalte at en av de tiltalte gikk ut og tok penger med kortet hans. Videre avtalte de at han skulle overføre 100 000 kroner til de tiltalte, ellers ville videoen av ham naken bli lagt på nettet og sendt til familie og arbeidsplass, ifølge fornærmede.

Anmeldte I stedet gikk han uka etter til politiet og anmeldte forholdet.

- Det som ble utslagsgivende for å gå til politiet var at jeg innså at dette var ikke første gang de gjorde dette. Jeg hadde ikke samvittighet til å la de fortsette med dette, andre kunne bli ofre for det samme, sa han.

Han sier at frykten for represalier fortsatt preger hverdagen hans.

- Det tar jo tid å bearbeide noe slikt. Nå er jeg hele tida på jakt, så det er klart det preger hverdagen, sa han i retten.

- Sexkjøp var metoden Den hovedtiltalte 19-åringen sa i sin forklaring om forholdet at mannen ikke har noe å frykte.

- Han har ingen grunn til å være redd. Jeg har lyst til å ta straffen min og bli ferdig med saken. Det er kjedelig å vite at jeg har gjort noe som preger andre på den måten, sa han.

Han avviser at de truet familien hans eller truet med en kamphund. 19-åringen hevdet at alle ofrene i denne saken har inngått avtaler på nettet om å betale for sex med jenter.

- Det var metoden vår, at folk skulle avtale skriftlig at de skulle betale for sex. Det var for at vi skulle ha noe å presse med. Sexen skulle aldri gjennomføres, sa 19-åringen.