- Han avsluttet alltid med «Hils gutta»

Gunnar Sønsteby hadde et nært forhold til spesialsoldatene på Rena leir i Hedmark.

MED SPESIALSOLDATENE: - Jeg har et gammelt kjærlighetsforhold til spesialstyrkene, sa Gunnar Sønsteby til Forsvarets Forum for et år siden. Her sammen med Eirik Johan Kristoffersen og Jørg Lian på spesialstyrkenes minnelund på Rena. Foto: Forsvarets Forum/Christian Nørstebø
MED SPESIALSOLDATENE: - Jeg har et gammelt kjærlighetsforhold til spesialstyrkene, sa Gunnar Sønsteby til Forsvarets Forum for et år siden. Her sammen med Eirik Johan Kristoffersen og Jørg Lian på spesialstyrkenes minnelund på Rena. Foto: Forsvarets Forum/Christian NørstebøVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjef for Forsvarets Spesialkommando/Hærens jegerkommando (FSK/HJK), oberst Eirik Johan Kristoffersen, mener Sønsteby vil etterlate seg et tomrom som vil bli vanskelig å fylle.

- Gunnar Sønsteby var en person som alltid var tilgjengelig. Han var gjentatte ganger på besøk, senest 8. mai i fjor. For våre soldater var han en modell for gode holdninger og en inspirasjon, sier Kristoffersen til Dagbladet.

Norges høyest dekorerte Gunnar «Kjakan» Sønsteby var Norges høyest dekorerte borger, og mottok som første og eneste Krigskorset med tre sverd for sin innsats under andre verdenskrig. Selv ble Eirik Kristoffersen i fjor tildelt Krigskorset med sverd på Akershus festning, en seremoni Sønsteby deltok på.

- Han hadde en enormt stor personlighet, det var vanskelig å sette fingeren på hva som var spesielt med ham. Han var svært ydmyk og hadde et vinnende vesen, sier Kristoffersen.

- Sønsteby brydde seg om gutta. Han avsluttet alltid samtalen med "Hils gutta".