Han ba folk stå opp om «morran» - nå er tidligere NAV-minister Robert Eriksson selv arbeidsledig

- Jeg kjenner den beryktede klumpen i magen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) ble arbeidsledig da han brått ble erstattet av Anniken Hauglie (H) som arbeids- og sosialminister i desember i fjor.

Nå bor han i hjemkommunen Verdal i Nord-Trøndelag, og er arbeidsledig. Det gjør ham bekymret, innrømmer han.

Eks-ministerens nye tilværelse som jobbsøkende ble først omtalt av Trønder-Avisa.

- Som mange andre opplever også jeg en usikkerhet og den beryktede klumpen i magen for hva man skal leve av fremover og hvor lang tid det vil ta før jeg får ny jobb. Det er ikke noe annerledes for meg enn alle de andre som opplever å miste jobben nå, sier Eriksson til Dagbladet. 

Han ble nylig valgt som ny styreleder for det lokale fotballaget Levanger Fotballklubb (LFK). Dessuten har han fortsatt plass i sentralstyret i Frp fram til 2017. Men han er fortsatt på jakt etter en annen jobb i tillegg til de frivillige vervene.

Arbeidsledighetsdebut Med unntak av en kort periode etter militæret, er det å være arbeidsledig en helt ny erfaring for politikeren fra Verdal. Selv om det gjør ham urolig, tror han det er en sunn opplevelse.

- Jeg tror det er bra å ha med seg at livet ikke er statisk. Det å leve er egentlig en evigvarende omstillingsprosess, sier Eriksson til Dagbladet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Frp-eren - som selv har oppfordret folk til å flytte på seg hvis de ikke får jobb - legger ikke skjul på at det ikke florerer av passende jobber i hjemkommunen i Nord-Trøndelag.

Derfor bruker han nå mye tid på å booke lunsjavtaler i Oslo, snakke med gamle bekjente, og prøve å selge seg inn på arbeidsmarkedet igjen.

- Mitt klareste råd til alle de som er ledige nå er: Ikke gi opp. Man må legge ned en betydelig egeninnsats, selge seg, vise seg fram, og fortelle at du er motivert til å gjøre en jobb, så er jeg overbevist om at det ordner seg både for meg og andre ledige, sier han til Dagbladet.  

Lever på etterlønn Etter statsråd-exiten i november, la han ikke skjul på at han var skuffet over å bli byttet ut som statsråd, noe som også fikk partikollegene i hjemfylket til å rase. 

I etterkant av statråd-exiten han fått tre måneders etterlønn. Den lever han fortsatt på. Altså har ikke den tidligere NAV-ministeren stiftet noe personlig bekjentskap med NAV ennå.

- Om en måned må du kanskje dit?

- Det vet vi ikke ennå, og det vil jeg ikke spekulere i. Som menneske tenker jeg veldig framoverlent, og et av de aller viktigste prinsippene mine er å ikke bruke tid og energi på ting jeg ikke kan rå over, sier Eriksson til Dagbladet.

Som arbeidsminister markerte han seg raskt som en streng tilhenger av arbeidslinja. Bare måneder etter at han ble statsråd, gikk han ut med en klar beskjed til arbeidsledige ungdom om at de måtte «komme seg opp om morran».

Det er han opptatt av, også for egen del:

- Jeg er et utpreget b-menneske, men starter dagen rett over klokka sju. Jeg skal sende barn på skolen, og mener fortsatt at man ikke får seg jobb av å sove bort dagen, sier han til Trønder-Avisa.