- Han bælmer øl og kjederøyker

Britisk tabloid fulgte Maddie-etterforskers flytende lunsjer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag er det 150 dager siden fire år gamle Madeleine McCann forsvant på mystisk vis. Den lille jenta sov i familiens ferieleilighet i Praia da Luz, mens foreldrene satt på tapasrestaurant.

Politiet har hele tiden sagt at de har få spor i saken, og nå har den britiske tabloiden The Mirror sett nærmere på hva etterforskningsleder Goncalo Amaral driver med i arbeidstiden.

Søler øl på buksene

Store deler av dagen går med til lange lunsjer hvor Amaral drikker som en svamp og tyller i seg fiskeretter på lokale restauranter.

Han søler øl på de romslige buksene sine og den rynkete skjorta er kneppet opp for å vise fram gullmedaljongen rundt halsen. Han ser mer ut som en turist enn en etterforsker som er ansvarlig for en sak som har pågått i 150 dager, skriver avisa.

252 tips

Ifølge avisen har etterforskningslederen fått inn 252 tips om den lille jenta. Men de fleste har aldri blitt sjekket ut. Etter at foreldrene Kate og Gerry McCann forlot Portugal har portugisiske etterforskere senket skuldrene og lagt beina på bordet for å slappe av, skriver avisen.

Onsdag spiste og drakk Amaral lunsj i to timer og ti minutter. Dette var dagen hvor de fleste andre undret seg over om ei jente som ble fotografert i Marokko kunne være Madeleine.

FORSVUNNET I 150 DAGER: I dag er det 150 dager siden Madeleine McCann forsvant. Foto: AFP/Scanpix
FORSVUNNET I 150 DAGER: I dag er det 150 dager siden Madeleine McCann forsvant. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

Inspektør håpløs var borte

Torsdag varte måltidet i to og en halv time, mens på fredag var han borte i over tre timer. Grunnen til at det ble utflytende på torsdagen kan ha vært at sjefen hans var borte og Amaral fikk dermed tid til å konsentrere seg om flytende og fast føde.

Sjefen var derimot med på onsdagens gilde.

13.17 Han spaserer ut av politibygningen og ned til restauranten Carvi med sjefen sin Guilhermini Encarnacao, som er døpt inspektør Håpløs. Inspektør håpløs avlegger etterforskningen en av sine sjeldne visitter, skriver The Mirror i loggen.

Dagen etter var det hosting som var i fokus.

14.19: Amaral får en hostekule som varer i over tre minutter. Han spytter ut over bordet, drikker litt vann før han betaler regningen på 925 norske kroner.

Diskuterer teorier med Formel 1-kjører

Favorittrestauranten heter Carvi og ligger like ved politihuset i havnebyen Portimao. Her bruker han flere tusen kroner i uken på fiskeretter og vin.

- Han bælmer øl og kjederøyker

Den britiske tabloiden klarte også å få med seg hva etterforskningslederen snakket om, ikke bare hva han spiste og drakk.

Under en lunsj med en portugisisk tidligere Formel 1-kjører kom han med synspunkter på hva som kunne ha skjedd med Madeleine. Han er sikker på at jenta er død, selv om det ikke fins noen beviser for dette. Amaral forklarte også at han mente foreldrene hadde dopet ned jenta for å roe henne ned og drept henne ved et uhell.

Etterforskningsleder Amaral er for tiden siktet i en annen sak. Han skal ha angrepet og banket opp Leonor Cipriano. Datteren hennes forsvant fra Algarve i 2004. Amaral skal ha slått henne for å få moren til å tilstå å ha drept datteren, skriver Daily Mail.

ØL OG VIN: Etterforskningsleder Goncalo Amarals lange hosteanfall beskrives detaljert i den britiske tabloiden.