- Han banket på døra mi og ropte om hjelp. Han var helt likblek og hadde blod over hele skjorta

Svensk knivstukket mann tok seg hardt skadd ned til naboen mens samboeren lå drept i leiligheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/Expressen): - Han banket på døra mi og ropte om hjelp. Han var helt likblek i ansiktet og hadde blod over hele skjorta. Han sa at ei jente lå der oppe. Jeg løp opp for å se hvordan hun hadde det, men hun levde ikke.

Dette forteller naboen til det unge svenske paret som i går natt ble angrepet av flere menn hjemme på Fredensborg i Oslo og knivstukket. Kvinnen døde på stedet, mens samboeren hennes - som altså klarte å ta seg ned til naboen og varsle - ble fraktet livstruende skadd til Ullevål sykehus. Tilstanden hans er nå stabil.

- Har det ikke bra Politiet er foreløpig tilbakeholdne med opplysninger om hva som kan ha vært motivet bak det tilsynelatende målrettede angrepet mot paret. Hele fem personer er nå pågrepet, hvorav fire menn som er siktet for drap eller medvirkning til drap.

- Min klient erkjenner ikke straffskyld, opplyser advokat Vibeke Hein Bæra til Dagbladet.

Bæra forsvarer en av de to mennene som ble pågrepet på åstedet umiddelbart etter drapet, en norsk 25-åring. Mannen som ble pågrepet sammen med ham, en svensk 26-åring, avviser også å ha noe med drapet å gjøre.

- Han nekter for å ha vært både i og utenfor leiligheten, sier svenskens forsvarer Jens Ove Hagen til Expressen.

- Han har det ikke bra; han er fortvilet over å være mistenkt for en så alvorlig forbrytelse, legger Hagen til.

18-årig kvinne pågrepet Mens politiet i ettermiddag holdt pressekonferanse om drapet, ble ytterligere to menn - en 20-årig nordmann og en 28-årig svenske - pågrepet på forskjellige adresser i Oslo. På en av adressene pågrep tjenestemennene også en 18-årig norsk kvinne som nå er siktet for å ha hjulpet én eller flere mistenkte å flykte eller gjemme seg.

Politiet har gjennomført en omfattende teknisk og taktisk etterforskning, og mener drapet har «en forhistorie», uten å utdype det nærmere. De siktede er avhørt i kveld, eller vil bli det i morgen, opplyser etterforskningsleder Grete Lien Metlid til Dagbladet.

Den avdøde unge kvinnen fra Nord-Skåne får gode skussmål av naboen.

- Hun var ei glad, livlig, snill jente, sier han.

- Det som er hendt, er så fryktelig.

Følte seg utrygg 25-åringen følte seg imidlertid ikke trygg; så seint som i går sendte hun en e-post til boligsameiets styreleder Dag Håland og fortalte at hun var redd for å bo i gården etter et innbruddsforsøk i forrige uke. Da gjerningsmennene tok seg inn i leiligheten i natt, brøt de opp døra.

Etterforskningsleder Metlid opplyser til Dagbladet at spørsmålet om fengsling av de fem siktede vil bli behandlet torsdag.

- Beslutter vi å begjære fengsling, vil dette fengslingsmøtet trolig foregå fredag, sier politioverbetjenten.