- Han bare skremmer oss

Sentralbanksjefens dommedagsprofetier preller av på næringslivstoppene. Blir det nedgangstider, står Norge bedre rustet enn på slutten av 80-tallet, mener Bjørn Rune Gjelsten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Sentralbanksjefen sier det norske folk må være åpne for et sjokk i økonomien, og at omslaget kommer om to, tre år. Jeg tror ham ikke, sier redaktør Trygve Hegnar .

- Han ønsker å legge om den økonomiske politikken. Derfor skremmer han oss litt nå. Det finnes for eksempel ingen tegn på inflasjon.

- Som vanlig en god og tankevekkende tale med problemer næringslivet er opptatt av, sier konsernsjef Åge Korsvold i Storebrand.

Nedgangstidene sentralbanksjefen advarer mot, vil komme, mener Korsvold.

Da vil folk merke det i form av blant annet høyere rente og lavere boligpriser.
- Det er riktig av sentralbanksjefen å dra i gang en debatt om vi er beredt til å takle nedgangstider, sier konsernsjef Bjørn Rune Gjelsten.

- Vi må dra lærdom av 80-åra og vanskelighetene i Asia.

- Storviks formaning om å vise nøkternhet og realisme er på sin plass, sier Orkla-sjef Jens P. Heyerdahl . Heyerdahl sier at han likte spesielt godt sentralbanksjefens syn på statlig eierskap.

- Talen var god musikk i mine ører, sier Stein-Erik Rimi-Hagen .

- Vi vil ikke få en økonomisk bakrus ved årtusenskiftet. Innretter vi oss fornuftig, vil vi klare oss godt lenge, sier konsernsjef Tom Ruud i Kreditkassen.

- En god analyse, sier Ap-leder Thorbjørn Jagland om årstalen.

- Vi har jo advart mot at vi vil få et sjokk seinere hvis økonomien ikke kjøles ned sakte.

- Storviks innlegg om omstilling og omstrukturering har «en viss relevans» til Telenors arbeid for fusjon med Telia, sier Torstein Moland - med understatement.