- Han befølte meg etter politiavhør

På vei hjem fra politiavhør etter at Linda Didriksen forsvant, skal den drapstiltalte kjæresten ha befølt Irene Tvenning i bilen sin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Aktor Geir Fornebo forhørte i går Lindas kjæreste om kjøreturen med Irene Tvenning natt til 3. juni 2000. Kjæresten var på vei hjem fra politiavhør ved halv fire-tida denne natta, da han hevder han så jenta stå og haike. Han tok henne med. Det var da gått halvannet døgn siden Linda forsvant.

Kjæresten avviser at han flørtet, og han har forklart seg ulikt om hvorfor han tok henne med. I ett avhør hevder han at hun ville kjøres til ei venninne i nabobygda Glomfjord. I et annet avhør hevder han at de to lette etter Linda sammen. I går husket han ikke, men én ting avviste han konsekvent: Å ha flørtet med 15-åringen.

Det fikk aktor Geir Fornebo til å si:

- Det er i så fall blant de få tingene du er sikker på i dag.

- Strøk meg på låret

Dagbladet møtte Irene Tvenning i Bodø i går kveld. Den 18 år gamle studenten fra Meløy avviser alt tiltalte har sagt om deres møte:

- For det første haiket jeg ikke. Jeg satt i et busskur på Ørnes og ventet på venninna mi, Lill Kristin Hansen. Tiltalte kjørte forbi, snudde, og inviterte meg inn i bilen. Jeg sa ja fordi det var kaldt. Han nevnte ikke at han hadde kjæreste, og heller ikke at hun var savnet. Jeg ba ikke om å bli kjørt til Glomfjord, men vi kjørte i et par timer. Han strøk meg på låret noen ganger. Jeg sa at hvis ikke jeg fikk kontakt med Lill Kristin på telefon, visste jeg ikke hvor jeg skulle sove. Lindas kjæreste foreslo da at jeg kunne sove hos ham i stedet, sier Irene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer