- Han befølte meg etter politiavhør

På vei hjem fra politiavhør etter at Linda Didriksen forsvant, skal den drapstiltalte kjæresten ha befølt Irene Tvenning i bilen sin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aktor Geir Fornebo forhørte i går Lindas kjæreste om kjøreturen med Irene Tvenning natt til 3. juni 2000. Kjæresten var på vei hjem fra politiavhør ved halv fire-tida denne natta, da han hevder han så jenta stå og haike. Han tok henne med. Det var da gått halvannet døgn siden Linda forsvant.

Kjæresten avviser at han flørtet, og han har forklart seg ulikt om hvorfor han tok henne med. I ett avhør hevder han at hun ville kjøres til ei venninne i nabobygda Glomfjord. I et annet avhør hevder han at de to lette etter Linda sammen. I går husket han ikke, men én ting avviste han konsekvent: Å ha flørtet med 15-åringen.

Det fikk aktor Geir Fornebo til å si:

- Det er i så fall blant de få tingene du er sikker på i dag.

- Strøk meg på låret

Dagbladet møtte Irene Tvenning i Bodø i går kveld. Den 18 år gamle studenten fra Meløy avviser alt tiltalte har sagt om deres møte:

- For det første haiket jeg ikke. Jeg satt i et busskur på Ørnes og ventet på venninna mi, Lill Kristin Hansen. Tiltalte kjørte forbi, snudde, og inviterte meg inn i bilen. Jeg sa ja fordi det var kaldt. Han nevnte ikke at han hadde kjæreste, og heller ikke at hun var savnet. Jeg ba ikke om å bli kjørt til Glomfjord, men vi kjørte i et par timer. Han strøk meg på låret noen ganger. Jeg sa at hvis ikke jeg fikk kontakt med Lill Kristin på telefon, visste jeg ikke hvor jeg skulle sove. Lindas kjæreste foreslo da at jeg kunne sove hos ham i stedet, sier Irene.

Hun avviste invitasjonen. Kort etter ble hun satt av ved huset der venninna befant seg.

Problempunktene

Problemene tårnet seg opp for tiltalte i går. Detaljer og påstander stiller 21-åringen i et underlig lys:

 • Mens Lindas bror og venner lette etter Linda ved Ørnes hele kvelden og natta, sov kjæresten på hjemplassen Inndyr drøyt fire mil lenger nord. Herfra ringte han en sextelefon klokka 06.40 - kort etter å ha fått beskjed på SMS om at Linda fortsatt ikke var funnet.
 • Samme kveld, fredag 2. juni, etter å ha lett sammen med Lindas far, ringte han sextelefonen på ny.
 • Han ringte også til Elsa Almaas og Even Benestads samlivstelefon.
 • Samme natt plukket han altså opp, og skal ha befølt, ei 15 år gammel jente.

  - Utilbørlig oppførsel


  I går gikk også bistandsadvokat Nils Aga kraftig ut mot tiltalte. Han hevder kjæresten høsten året Linda forsvant, prøvde å gjøre seg til venns med lillesøsteren Viviann. Hun var 15 år og nyinnflyttet til Ørnes. Linda var ikke funnet.

  - Han passet henne opp, kjørte henne rundt i bilen sin, sendte tekstmeldinger, ringte i beruset tilstand og utviste en utilbørlig oppførsel. Detaljene får vente til Viviann går i vitneboksen, sier Aga, som ikke er i tvil om hvorfor tiltalte vartet opp Lindas søster:

  - Han fisket. Han behøvde en i familien som holdt ham orientert om etterforskningen.

  På vegne av Lindas foreldre vil Aga nå kreve tiltalte for 200000 kroner i erstatning.

- BLE PLUKKET OPP AV TILTALTE: Tiltalte etter drapet på Linda Didriksen måtte i går forklare seg om da han ga Irene Tvenning (t.v.) skyss like etter at Linda forsvant. Ifølge Irene, som selv skal vitne i saken, befølte tiltalte henne under kjøreturen. Her er hun sammen med venninnen Lill Kristin Hansen, som Irene ventet på den natta hun ble plukket opp av Lindas kjæreste.
DREPT: Linda Didriksen.