- Han ber for Ali hver dag

23-åringen fengslet for to uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 23 år gamle mannen fra Ghana som er siktet for å ha slått til Ali Farah ( 37) mandag kveld,  ble i dag vareteksfengset i to uker med brev- og besøksforbud. 

Det overrasket ikke forsvarer Tor Erling Staff.

- Når det har seg slik at han har kommet i den ulykken å havne midt i en så stor mediesak, så er det ikke overraskende, sier han til Dagbladet.no.

Staff hadde bedt om at hans klient skulle slippe varetekt blant annet fordi mannen er i jobb og bor i en bolig som er skaffet til veie av arbeidsgiveren.

- Han risikerer å miste både jobb og bolig på grunn av dette. Det er en stor krise for en slik ung mann, sier Staff.

- Tragedie for begge

Han forteller at 23-åringen har hatt det svært tøft siden hendelsen på mandag.

- Han gikk i parken for å spille bordtennis. Han hadde aldri drømt om å havne midt oppi noe sånt som dette. Siktede er en svært religiøs person. Om nettene har han mareritt og problemer med å sove. Hver dag ber han for fornærmede. Dette er en stor tragedie for begge parter, sier Staff.

TIDLIGERE VOLDSDØMT: 23-åringen som innrømmer å ha slått ned Ali Farah er tidligere dømt for vold. I dag ble han varetektsfengslet for to uker. Foto: CAROLINE DREFVELIN
TIDLIGERE VOLDSDØMT: 23-åringen som innrømmer å ha slått ned Ali Farah er tidligere dømt for vold. I dag ble han varetektsfengslet for to uker. Foto: CAROLINE DREFVELIN Vis mer

Til tross for at han angivelig angrer, meldte ikke den siktede seg etter voldsepisoden.

Han ble først avhørt som et vitne. Da forklarte han seg falskt, innrømmer han. Dette gjorde han fordi det var så viktig for han å komme seg på jobb. Ifølge politiforklaringen hadde tiltalte tenkt til å melde seg selv, men politiet kom han i forkjøpet. 

- Hensynsløs og brutal legemskrenkelse

Dommeren begrunner vareteksfengslingen både med at det er fare for at tiltalte kan påvirke vitner som ennå ikke er avhørt, og at det vil virke støtende for allmennheten hvis han slipper ut på gaten så kort tid etter slaget.

- Selv om skadene på fornærmede kanskje kunne ha blitt mindre om han var blitt brakt raskere til sykehus, påvirker ikke dette det forhold at nedslåingen av ham var en hensynsløs og brutal legemskrenkelse, skriver dommeren i kjennelsen.

- Kjæresten har ikke forklart seg
Under fengslingsmøtet i dag ble det også klart at Ali Farahs kjæreste, Kohinoor Nordberg, ennå ikke har forklart seg for politiet.

Ifølge politiinspektør Jostein Bakke som representerer påtalemyndigheten i saken vil hun ikke la seg avhøre.

- Hun har vært, eller har gjort seg utilgjengelig, sier han

Familiens talsmann,Jon Christian Foss, sier imidlertid til Dagbladet.no at det ikke er noen dramatikk i dette.

- Hun ble innkalt til vitneavhør torsdag, men det passet ikke, så vi booket avtalen om til mandag, sier Foss til Dagbladet.no. Han oppgir at et intervju med NRK ble prioritert i stedet.

- Hun så ikke han som slo, så hun er ikke noe hovedvitne i denne saken, og derfor har jeg bedt henne om ikke å prioritere dette. Hun har en sju uker gammel baby og en mann i medisinsk koma, og er under et voldsomt press. Men hun vil gjerne samarbeide med politiet, sier Foss.

TØFF TID: Tor Erling Staff sier 23-åringen har det svært vanskelig.
HAR IKKE FORKLART SEG: Ali Farahs kjæreste, Kohinoor Nordberg, har ennå ikke forklart seg for politiet.