WHITE PPL: Stuart Lynn ble rasende da han så at det sto «WHITE PPL» på kvitteringa etter at han hadde bestilt en mild curry. Foto: Mette Møller / Dagbladet
WHITE PPL: Stuart Lynn ble rasende da han så at det sto «WHITE PPL» på kvitteringa etter at han hadde bestilt en mild curry. Foto: Mette Møller / DagbladetVis mer

Han bestilte en mild curry, men mener han fikk hverdags­rasisme med på kjøpet

«WHITE PPL».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er kanskje en kjennsgjerning at mennesker på den nordlige halvkule som en hovedregel ikke har like god toleranse for sterk mat som de har i for eksempel India.

Det var i alle fall denne stereotypen britiske Stuart Lynn mener han ble utsatt for da han bestilte seg et måltid på den lokale curry-sjappa.

«WHITE PEOPLE?» Han forteller til The Mirror at han bestilte curryen ekstra mild, og var «sjokkert» da han fikk se at kvitteringen hans var merket med «VERY MILD, WHITE PPL».

Lynn er overbevist om at «WHITE PPL» står for «white people» som igjen ikke kan oversettes på mange andre måter enn til «hvite mennesker».

- Jeg var ikke fornøyd i det hele tatt. De sto «hvite mennesker» ved siden av curryen min. De impliserer at vi ikke tåler sterk mat. Jeg liker curryen min sterk av og til, men hadde lyst på en mildere variant i dag. Jeg synes det var veldig frekt. Det var første gang jeg gikk dit, og jeg kommer ikke til å gå dit igjen, sier han.

Forklarer Restaurantens eier, Ruby Kandasamy, forsøker å forklare hva de mente med «white people», og påstår at det i alle fall ikke har noen form for rasisitisk undertone.

Med «white ppl» mener vi ikke hvite mennesker, men en hvit saus som er laget av melk, fløte, kokosnøttmelk og krydder som vi har i rettene når kundene bestiller mild mat. Ppl betyr melk, men vi har nå informert kjøkkenet om at de må skrive noe annet på kvitteringen for å unngå forvirring.

Det tror ikke Lynn nevneverdig på.

- Hvilke andre farger har melk? Jeg snakket med en indisk venn av meg, og «ppl» betyr ikke melk. De forsøker bare å sno seg unna, sier han.