Han betalte Stina Brendemo Hagens flukt fra Bolivia

Magnus S. Rønningens selskap betalte narkodømte Stinas kausjon og flukt fra Bolivia, for å sikre et oppslag og inntekter til mannebladet Alfa.

FÅR SLAKT: Revisor slakter økonomistyringen i Magnus Rønningens selskap i sin innberetning om selskapets konkurs. Der går det fram at Rønningens selskap betalte Stina Brendemo Hagens flukt. Arkivfoto: Torbjørn Grønning
FÅR SLAKT: Revisor slakter økonomistyringen i Magnus Rønningens selskap i sin innberetning om selskapets konkurs. Der går det fram at Rønningens selskap betalte Stina Brendemo Hagens flukt. Arkivfoto: Torbjørn Grønning Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det kommer fram i revisorberetningen om konkursen til selskapet Magnum Media. Selskapet ga ut Alfa og var heleid av selskapet 2634 Holding, der Alfa-redaktør Magnus S. Rønningen var hovedaksjonær.

«Våren og sommeren 2011 fikk Magnum Media rettighetene til en artikkel om Stina Brendemo Hagen og hennes barns flukt fra fengsel i Bolivia. Som vederlag skulle Magnum Media AS betale kausjon for Brendemo Hagen (...) samt dekke andre kostnader ved flukten. (...)», heter det i innberetningen fra statsautorisert revisor Helge A. Østvold.

Gjennom jungelen 24. oktober i fjor kom Stina Brendemo Hagen (20) tilbake til Norge, etter at hun flyktet fra fengsel i Bolivia der hun sonet en dom på 10 års fengsel for forsøk på smugling av 22,4 kilo kokain.

Sikkerhetsselskapet ABP, som er ledet av nordmannen Martin Waage, hjalp Stina og hennes lille sønn fra Bolivia. Flukten gikk gjennom jungelen til Brasil, og videre gjennom Europa og til Norge med fly, tog og ferje, og ble en stor reportasje i Alfa.

I revisorberetningen heter det:

«I et notat fra 28. juni i fjor betegner Magnus S. Rønningen avgjørelsen om å finansiere flukten med både menneskelige og journalistiske aspekter. Finansielt er satsningen begrunnet med muligheten for å selge reportasjen til andre og få inntekter som dekker Magnum Medias egne kostnader. »

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer