VÆPNET AKSJON: Det pågår en politiaksjon i Mo i Rana etter at en politimann ble drept på jobb. MMS-foto: Geir Østen Berg
VÆPNET AKSJON: Det pågår en politiaksjon i Mo i Rana etter at en politimann ble drept på jobb. MMS-foto: Geir Østen BergVis mer

- Han ble angrepet med kniv uten forvarsel

Politimester Håvard Fjærli i Helgeland politidistrikt kjente politimannen som i kveld ble drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En 59 år gammel politimann ble i kveld stukket med kniv i en kommunal bolig i Mo i Rana. Han ble hentet ut og brakt til Helgelandssykehuset med ambulanse. Da ambulansen kom fram til sykehuset, var politimannen allerede død.

- Politimannen var død ved ankomst akuttmottaket ved Helgelandssykehuset i Mo i Rana klokken 18.15, sier avdelingssjef Anne Ingeborg Pedersen ved akuttavdelingen på sykehuset til Dagbladet.

Prøvde ringe gjerningsmannenPolitimester Håvard Fjærli forteller at de foreløpig ikke har pågrepet gjerningspersonen som befinner seg inne i huset.

- Vi har forsøkt å kontakte han uten å lykkes. Vi har både prøvd å ringe og rope på vedkomne, men vi har foreløpig ikke fått noe svar.

Politiet har siden ugjerningen skjedde barrikadert seg i området rundt boligen, og gjør seg ifølge vitner klare til å ta seg inn i huset.

- Vil dere ta dere inn i huset i nærmeste fremtid?

- Jeg ønsker ikke å si noe om strategien siden dette fremdeles er en pågående aksjon.

- Angrepet uten forvarselPolitimannen og en kollega skulle hente en psykiatrisk pasient for innleggelse ved psykiatisk sykehus.

- Dette var i forbindelse et tjenesteoppdrag at politimannen ble angrepet uten forvarsel. Han døde av skadene ved ankomst på sykehuset, sier Fjærli.

Han forteller at han selv kjente politimannen, men vil foreløpig ikke kommentere noe utover det.

- Vi vil samle de ansatte nå i kveld og i morgen for å holde minnestund til ettertanke. Det tror jeg de kan ha godt av.