Hiv/aids:

Han ble beskyldt for å utløse aids-epidemien som drepte en halv million amerikanere. Nå er han renvasket

«Pasient null» tok med seg hiv-viruset til USA i 1979, nye opplysninger viser at han ikke var den første likevel.

UTNEVNT: Gaëtan Dugas ble utnevnt av People Magazine som en av de 25 mest fascinerende menneskene i 1987. Bildet er en kopi av magasinet med nedlatende kommentarer, som ble sent anonymt til San Francisco AIDS Foundation for å utrykke sitt sinne mot Dugas. Foto:  NTB Scanpix / Faksimile fra People Magazine
UTNEVNT: Gaëtan Dugas ble utnevnt av People Magazine som en av de 25 mest fascinerende menneskene i 1987. Bildet er en kopi av magasinet med nedlatende kommentarer, som ble sent anonymt til San Francisco AIDS Foundation for å utrykke sitt sinne mot Dugas. Foto:  NTB Scanpix / Faksimile fra People Magazine Vis mer
Publisert

Historien om hvordan «pasient null» kom med hiv til New York i 1979 og utløste aids-epidemien i Nord-Amerika, har vært sett på som en sannhet i moderne historie.

Gaëtan Dugas, en globetrottende fransk-kanadisk flyvert, skal ha plukket opp hiv i Haiti eller Afrika, for så å spre den til noen av hans seksuelle partnere, som igjen ga den til sine partnere, helt til det amerikanske kontinentet oppdaget mange tilfeller av mennesker som døde av den mystiske sykdommen, skriver The New York Times.

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

Dagbladet Pluss

Mer å snakke om

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer