GIFTET SEG: Per Oskar Kjølaas (61) og Jill Sæterbø (40). Foto: Torgrim Rath Olsen, Nordlys
GIFTET SEG: Per Oskar Kjølaas (61) og Jill Sæterbø (40). Foto: Torgrim Rath Olsen, NordlysVis mer

Han ble den første biskopen i verden som giftet seg på nytt

Biskop Per Oskar Kjølaas (61) sa ja til sin Jill Sæterbø (40).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||TROMSØ (Nordlys): I 2007 ble Per Oskar Kjølaas (61) den første biskopen i Norge som tok ut skilsmisse noen gang. Lørdag giftet han seg på nytt, med sin utkårede Jill Sæterbø (40).

Tre kvarter senere, etter vielsen, møtte det nygifte paret Nordlys på kirketrappen - med blomster i hendene og lykkelige smil om munnen.

— Nå føler vi glede og forelskelse, sier paret.

Kjølaas separerte seg med sin tidligere kone i 2006, og ble i 2007 den første biskopen i landet til å ta ut skilsmisse. Lørdag ble han — etter det som er kjent — den første biskopen i verden til å gifte seg for andre gang.

Selv føler han at han har hatt støtte hele veien - både fra familien, og sine biskopkolleger.

- Jeg har holdt bispekollegiet orientert fortløpende. De har delt min sorg under skilsmissen, og de deler min glede over det som skjer nå, sier Kjølaas etter å ha forflyttet seg inn i kirken.

- Føler du at dette giftemålet er problematisk på noen måte?

- Både óg. Det er jo ikke problematisk å gifte seg med Jill, men vi har gått gjennom en prosess før vi har tatt en avgjørelse. Jeg har også rådført meg med mine folk.

Etter at skilsmissen ble kjent i fjor, har biskopen møtt overraskende få reaksjoner.

- Det er jeg glad for. Jeg føler at skilsmisser og gjengiftig ikke er et tabuområde i dag på samme måte som før, sier Kjølaas.

Jill Sæterbø er selv diakon, og jobber til daglig som kateket i Grønnåsen menighet. Også hun har barn fra et tidligere ekteskap.

- Skilsmisser er alltid en sorg for de involverte, og det er nok gjenkjennbart også for folk flest. Noen reaksjoner har det vært, men de har vært få. Folk vet at livet er som det er, sier Sæterbø.