Han ble dømt for drap som tiåring. Nå er Jon Venables løslatt i all hemmelighet

Med sin fjerde falske identitet.

DRAPSDØMT: Jon Venables ble dømt for drap som tiåring. Livet har vært svært vanskelig for ham siden den gang. Foto: AP / NTB scanpix
DRAPSDØMT: Jon Venables ble dømt for drap som tiåring. Livet har vært svært vanskelig for ham siden den gang. Foto: AP / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var 12. februar 1993 at den da to år gamle James Bulger mistet livet - i en sak som sjokkerte både England og en hel verden. Han ble funnet drept, og to da ti år gamle gutter, Jon Venables og Robert Thompson, ble dømt for drapet.

Venables ble dømt til livstid i fengsel for drapet på James Bulger. Likevel ble han til voldsomme protester løslatt i 2001, etter å ha tilbrakt åtte år i en sikker barneinstitusjon.

Tre år seinere ble han arrestert, tiltalt og dømt på ny, denne gang etter at politiet fant barneporno på PCen hans.

Nå er Venables på gata igjen, melder The Sun.

Venables er sluppet løs i all hemmelighet, ifølge avisa - og skal være utstyrt med det som blir hans fjerde falske identitet.

Britisk presse hevder kriminalomsorgen og politiet nå har brukt over en million pund, nærmere ti millioner kroner, på å ivareta Venables' sikkerhet.

Opprørt mor Venables har i mange år vært en av Storbritannias mest forhatte menn, og James Bulgers mor, Denise Fergus, erklærer seg sjokkert over den siste utviklingen i saken.

- Jeg er blitt fortalt at reglene for prøveløslatelse betyr at han [Venables] ikke har lov å reise til Merseyside. Men han ble ikke fulgt skikkelig med på forrige gang, så jeg har ingen grunn til å tro at han vil bli det nå.

REAGERER: James Bulgers mor, Denise Fergus. Her med mannen Stuart. Foto: AFP P/ NTB scanpix
REAGERER: James Bulgers mor, Denise Fergus. Her med mannen Stuart. Foto: AFP P/ NTB scanpix Vis mer

- Han burde forbli innesperret, mener Bulgers mor.

Familien skal også være opprørt over at de ikke er blitt informert - bortsett fra av pressen - om at Venables er ute igjen.

Brøt vilkårene Etter en tidligere prøveløslatelse kom det fram i pressen at Venables hadde vært både på fotballkamper og nattklubber i Liverpool, selv om han ikke kunne oppholde seg i området.

Venables har de siste årene slitt med store rus- og psykiske problemer, delvis forklart med et ekstremt kjør fra britisk presse.

Det britiske justisdepartementet opplyser til Daily Mail at de ikke kommenterer enkeltsaker.

- Prøveløslatelse avgjøres når vilkårene for at vedkommende kan oppholde seg ute i samfunnet er oppfylt, heter det i en uttalelse.

DREPT: James Bulger ble bare to år gammel. Foto: AP / NTB scanpix
DREPT: James Bulger ble bare to år gammel. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer