ANTATT GJERNINGSMANN: «Jeg har skadet to personer», skal 21-åringen ha sagt da han ble pågrepet i bakgården til bygården i Pilestredet. Siktede var selv skadet og ligger ennå på sykehus. Foto: SVEIN GUSTAV WILHELMSEN
ANTATT GJERNINGSMANN: «Jeg har skadet to personer», skal 21-åringen ha sagt da han ble pågrepet i bakgården til bygården i Pilestredet. Siktede var selv skadet og ligger ennå på sykehus. Foto: SVEIN GUSTAV WILHELMSENVis mer

- Han ble helt fortvilet da jeg fortalte at en var død

«Det er forferdelig», sa 21-åringen fra sykesenga da han fikk vite hva siktelsen går ut på, ifølge forsvarer Harald Stabell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 21 år gamle mannen som er siktet for drapet på Andreas Nilstad på Bislett 30. oktober, var i dag i stand til å avgi sin første forklaring til politiet.

21-åringen ligger ennå på sykehus med  skader blant annet på håndleddet og halsen, men er nå koblet fra pustemaskinen han har måttet bruke de siste dagene.

- Forferdelig Før møtet med politiet ble han for første gang informert av advokat Harald Stabell om hva siktelsen går ut på. Da skal 21-åringen ha reagert kraftig.

- Jeg måtte fortelle min klient at resultatet av det som skjedde var at én mann er drept og en hardt skadd. Han ble veldig fortvilet og veldig lei seg da han fikk høre det. Han sa at «det er forferdelig». For meg var det en tung beskjed å gi, jeg er ikke vant til å formidle dødsbudskap, forteller Stabell til Dagbladet.

Etter samtalen med forsvareren klarte den draps- og drapsforsøksiktede mannen å gjennomføre et kort avhør med politiet i rundt et kvarter.

- Han husker noe rundt det som skjedde og svarer helt adekvat på spørsmålene fra politiet, men jeg vil ikke gå inn på innholdet i forklaringen, sier advokaten.

21-åringen ble i dag ikke spurt direkte om han erkjenner straffskyld etter siktelsen.

Anker fengsling Tidligere har siktedes foreldre fått lov til å besøke ham på sykehuset, men de har ikke diskutert innholdet i siktelsen.

2. november, mens han ennå var ute av stand til å kommunisere med politiet, ble 21-åringen besluttet varetektsfengslet i to uker - av frykt for at han kunne våkne og kommunisere med vitner. Advokat Stabell har etter samtalen med klienten anket fengslingen, fordi Oslo tingrett avsa kjennelsen uten at siktede kunne ta til motmæle.

- Vi anker på grunn av saksbehandlingsfeil siden han ikke har fått forklare seg, sier Stabell.

Politiet ønsker en mer utførlig forklaring seinere denne uka, men ifølge advokaten er det ennå ikke snakk om å overføre 21-åringen fra sykehus til fengsel.

- Det ser jeg ikke som aktuelt nå, sier Stabell.

Heller ikke politiet ville i dag gå inn på hva 21-åringen nå har forklart om den tragiske natta i Pilestredet.

- Vi er blitt enige med hans forsvarer om ikke å si noe om hva han forklarte, sier politiadvokat Per Niklas Hafsmoe til NTB.

DREPT OG HARDT SKADD: 21 år gamle Andreas Nilstad (t.v.) ble drept natt til søndag 30. oktober, mens kameraten (22) ble kritisk skadd. Foto: Privat
DREPT OG HARDT SKADD: 21 år gamle Andreas Nilstad (t.v.) ble drept natt til søndag 30. oktober, mens kameraten (22) ble kritisk skadd. Foto: Privat Vis mer